Endelig tilbage i DR-serie: -Jeg er spændt

Skuespilleren Lena Maria Christensen er glad for at være tilbage i en DR-serie, hvor hun virkelig har arbejdet for at forstå sin karakter.

Udgivet Opdateret

Lene Maria Christensen spillede den sommetider negligerede kone Solveig Riis Grønnegaard i DR-serien Arvingerne om familien Grønnegaard, der havde sit at slås med. Efter en tur væk fra DR-produktioner, vender hun igen tilbage i kanalens nye store satsning Fred til lands.

Rollen som Bibbi i Fred til lands har virkelig udfordret hende, og hun er meget spændt på at se, hvad resultatet af de seneste seks måneders optagelser bliver. Og så ser det ud til, at Lene Maria Christensen tager et nyt og stort skridt i sin karriere.

Store drøm

I Fred til lands spiller Lene Maria Christensen rollen som Bibbi, der sammen med en håndfuld andre beboere i landsbyen Ebberup, sætter sig for at udrydde landsbyens plageånd Mike. For Bibbi har et inderligt ønske om at blive gravid, men da hendes mand er lidt i bekneb med Mike, står et fælles barn ikke øverst på to do-listen.

– Hendes drøm er at være den kvinde, som bliver gravid, og bliver det. Hun er 42, så hun har rigtig travlt. Hun vil være et bedre sted i sit liv, forestiller hun sig, hvis hun bliver mor. Så er hun jo så også værdi, siger Lene Maria Christensen til Kendte.dk og fortsætter:

– For et menneske, der har så dårligt selvværd og selvtillid, vil det jo være rart ligesom at blive hel og være værdig nok til at kunne gøre sit liv til noget særligt, og det kan hun ved at få et barn.

Et studie

For Lene Maria Christensen, der både har kastet sig ud i dramatiske og komiske roller, har Bibbi været en spændende udfordring, der har fået hende til at tænke meget over, hvordan afvisninger påvirker et menneske.

– Bibbi har været et studie for mig i et menneske, som er vant til at blive afvist. Og som bliver afvist igen og igen, nu af hendes mand. Det har jeg været meget optaget af. Hvor bliver de af, de der afvisninger, vi får som mennesker og ikke får reageret på op igennem et liv. Hvordan dealer man med det, hvis man ikke kan sætte ord på det?, siger Lene Maria Christensen eftertænksomt.

Spændt på optagelser

Rollen som Bibbi har fået Lene Maria Christen til at stille sig selv mange spørgsmål, for hun har været udfordret, når hun har forsøgt at forstå Bibbi. Skuespilleren er også meget spændt på, hvordan Bibbi tager sig ud på skærmen, når serien er klippet færdig.

– Jeg har gjort alt, hvad jeg kan for at forstå hende. Hun er så speciel, og hvordan det hele ser ud, når det er klippet sammen, det er jeg lidt spændt på, siger skuespilleren.

Igen i DR

Arvingerne var en kæmpe succes, og Lene Maria Christensen er glad for at være tilbage i en DR-produktion, for der har hun det virkelig rart.

– Det er skønt, men det er med nogle helt andre ansigter og mennesker. Jamen, jeg er jo glad. Jeg er glad for at være i det her regi. Der er jo nogle bag kameraet, som jeg har arbejdet med før i andre sammenhænge. Det er virkelig rart, og jeg er virkelig glad for det. Vi har det så sjovt, siger hun.

Fremtidig karriere

I Fred til Lands er hun omgivet af dygtige skuespillere som Morten Hee Andersen og Dar Salim. Men i filmen Undtagelsen, som hun netop har afsluttet optagelser på, er hun virkelig også i godt selskab af Sidse Babett Knudsen, Danica Curcic og Amanda Collin. Filmen får premiere i 2020.

Nu tyder det på, at hun er blevet inspireret af kolleger som Dar Salim og Sidse Babett Knudsen.

– Nu har jeg et par uger her (red. Fred til lands), før vi er færdige, så skal jeg lidt til udlandet, afslører skuespilleren.

Powered by Labrador CMS