EM-guldvinderen der blev succestræner

Den tidligere landsholdsspiller Kent Nielsen, som var med til at vinde EM i 1992, er blevet en succestræner for Silkeborg. Den 28. december fylder han 60

Kent Nielsen har som cheftræner i Silkeborg ført holdet op i Superligaens bedste halvdel, hvor drømmen er at havne i mesterskabsspillet i foråret.
Kent Nielsen har som cheftræner i Silkeborg ført holdet op i Superligaens bedste halvdel, hvor drømmen er at havne i mesterskabsspillet i foråret.
Udgivet Opdateret

Sammen med resten af det danske fodboldlandshold skabte Kent Nielsen historie i 1992 ved at vinde EM-guldet.

Specielt en episode i EM-finalen huskes Kent Nielsen særligt for. Den tyske angriber Karl-Heinz Riedle stod klar ved bageste stolpe og ventede bare på at udligne Danmarks 1-0-føring i finalen.

Men på akrobatisk vis kastede den daværende AGF-spiller sig op i luften og lavede et saksespark, som fik bolden ud af farezonen. Senere scorede Danmark til 2-0 og blev sensationelt europamester.

EM-guldet er Kent Nielsens højdepunkt i den aktive fodboldkarriere, som begyndte i Brønshøj, hvor farmand Erik Nielsen også havde spillet.

Fra Brønshøj til Brøndby

Kent Nielsen, som tirsdag 28. december fylder 60 år, udviklede sig hurtigt til at blive en bomstærk og hovedstødsstærk forsvarsspiller, og efter seks år i Brønshøj blev han hentet til Brøndby i 1986.

Han nåede at vinde to danske mesterskaber og en pokaltitel med Brøndby, inden engelske Aston Villa i 1989 fik øjnene op for den danske skyskraber og købte ham for omkring en halv million pund.

I 1992 skiftede Kent Nielsen til AGF, hvor han samme år vandt sin anden danske pokaltitel, inden han stoppede fodboldkarrieren i 1994.

Landsholdsdebut i 1983

På landsholdet fik Kent Nielsen allerede debut i 1983, mens han spillede i Brønshøj. Han nåede at spille 54 A-landskampe og score tre mål, inden han takkede af efter EM-triumfen i 1992.

Efter den aktive karriere gik Kent Nielsen trænervejen og endte med at skabe sig et navn som cheftræner i AC Horsens fra 2001 til 2008.

Han sikrede Horsens oprykning til Superligaen i 2005 og blev kåret som årets træner i 2006.

Efter en kort periode i Brøndby, hvor det endte med en fyring, blev Kent Nielsen i 2010 ansat som træner i AaB, og han førte nordjyderne til DM-guld og pokaltitel i 2014.

I 2015 blev han træner i OB, hvor han tre sæsoner senere blev fyret på grund af dårlige resultater.

Resultat-træner i Silkeborg

I dag er Kent Nielsen træner i Silkeborg, hvor han har været siden 2019. Det begyndte med en nedrykning til 1. division, men siden har Kent Nielsen udviklet holdet til at rykke op igen og etablere sig i den bedre halvdel af Superligaen.

Det var en af årsagerne til, at han i oktober forlængede aftalen med Silkeborg frem til sommeren 2024.

- Jeg føler stadig, vi står et godt sted, men vi kan også godt komme videre.

- Jeg vil have, at vi står et stærkere sted om to år, sagde Kent Nielsen til Ritzau i oktober.

Kent Nielsen har som cheftræner for Silkeborg kun tabt tre betydende kampe i kalenderåret 2021.

Powered by Labrador CMS