Eksen kræver kæmpe erstatning af Elton John

Renate Blauel forlanger knap 25 millioner kroner som kompensation for svie og smerte.

Udgivet Opdateret

Renate Blauel har valgt at gå rettens vej med et erstatningskrav på tre millioner engelske pund mod Sir Elton John. I runde tal svarer det til 25 millioner danske kroner.

Parret var gift fra 1984 til 1988 og det er ifølge BBC en klausul i skilsmisse-aftalen, der ligger til grund for kravet. Det vender vi tilbage til.

Artiklen fortsætter under videoen

Renate Blauel, der har en fortid som stewardesse og senere lydtekniker i pladebranchen, mødte Elton John i 1983 og kendte angiveligt ikke til, at han var homoseksuel, da de året efter blev gift.

BBC skriver, at Renate Blauel i forbindelse med sagen hævder, hun og Elton John lavede en aftale i forbindelse med deres skilsmisse om ikke at røbe detaljer fra deres ægteskab.

Ifølge Renate Blauel har verdensstjerne brudt aftalen i forbindelse med både sin selvbiografi ‘Me’ og igen i filmen ‘Rocketman’. Det fremgår også af retsdokumenterne, at afsløringerne har medført langvarige, mentale problemer for hende.

Elton Johns forsvarsteam anerkender, at der findes en skilsmisseaftale, men her slutter enigheden. Advokaterne mener nemlig ikke, aftalerne er blevet brudt og kan heller ikke få øje på noget, der vil kunne påføre psykologisk skade.

De understreger samtidig, at Elton John for eksempel indvilgede i at fjerne visse passager om ægteskabet i bogen, før den udkom sidste år.

Renate Blauel har holdt lav profil siden parret blev skilt. Elton John har derimod tidligere beklaget sin ‘enorme skyld’ og talt om de ‘skader’, han har påført sin forhenværende hustru, skriver BBC.

Powered by Labrador CMS