Eks-præsident bisat med royale gæster

Ikke langt fra hjemmet.

Udgivet Opdateret

Jacques Chirac var et stort navn på den politiske scene i hjemlandet Frankrig, men også i resten af verden. Derfor var det også en international nyhed, da den tidligere politiske leder døde torsdag.

Mandag blev Frankrigs tidligere præsident så begravet, og det var med dansk deltagelse. Royal, endda. Det danske kongehus var repræsenteret ved Prins Joachim og hustru.

(Artiklen fortsætter under videoen)

I den kongelige kalender fremgik det endda forlods, at parret ville deltage i bisættelsen, der fandt sted i Paris, men blev markeret over hele Frankrig. Chirac var præsident i 1995 til 2007.

Prinsesse Maries tilknytning til Frankrig og dermed Chirac er åbenlys, da hun oprindelig er franskmand. Hun bor for tiden sammen med sin mand Prins Joachim i Paris.

Her tager sidstnævnte en streng og hård militær uddannelse. Dermed oplagt at deltage, når nu repræsentantskabet er så geografisk tæt på.

Ifølge tyske Die Welt blev der erklæret landesorg i Frankrig mandag i forbindelse med bisættelsen af den så afholdte præsident – kendt for sin laizzes-faire tilgang – og det blev markeret med et minuts stilhed.

Efter mindeceremoni i Saint-Sulpice-kirken i landets hovedstad, hvor adskillige af verdens ledere deltog, blev Chirac stedt til hvile ved en lille privat ceremoni på Montparnasse-kirkegården. Han blev lagt ved siden af sin datter, der døde i 2016. Chirac blev 86.

Powered by Labrador CMS