Efter turbulent år: Prins fejrer fødselsdag

Der har både været udforinger og glæder i prins Williams liv det seneste år. Mandag fylder han 39

Den britiske tronarving, prins William, fylder 39 år den 21. juni (Arkivfoto). Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix
Udgivet Opdateret

Storbritanniens prins William kan fejre sin 39-års fødselsdag mandag. Så nu venter prinsens sidste år i 30’erne.

Prins William, som er tronarving og prins Charles og prinsesse Diana ældste søn, kan se tilbage på et turbulent år, siden han sidst havde fødselsdag.

I efteråret blev prins William, som også bærer titlen hertug af Cambridge, særligt påvirket.

For hans lillebror, 36-årige prins Harry, og hertuginde Meghan vakte global opsigt, da parret i et interview med den amerikanske talkshowvært Oprah Winfrey kom med flere kritiske udtalelser om livet i den britiske kongelige familie.

“Vi er ikke en racistisk familie”

I interviewet – der blev set af over 40 millioner mennesker – berørte parret, som har sagt farvel til de kongelige pligter og bosat sig i USA, blandt andet emnet racisme i kongehuset.

Her sagde Meghan, at mens hun var gravid, var Harry af et familiemedlem, hvis identitet ikke er blevet afsløret, blevet mødt med spørgsmål om, hvilken hudfarve deres barn ville få.

Dette blev prins William konfronterede med under et besøg på en skole i Storbritanniens hovedstad, London. Og her tog han den kongelige familie i forsvar.

– Vi er slet ikke en racistisk familie, sagde prins William ifølge mediet Sky News.

Farfar døde

Og en dag i april ramte en stor sorg.

Prins Phillip, prins Williams farfar og dronning Elizabeths mand gennem mere end 70 år, sov stille ind på Windsor Castle. Han blev 99 år gammel.

Det var et tab af et menneske, som havde været en del af hele Williams liv, og derfor var sorgen til at føle hos prinsen.

Prins William udsendte derfor følgende meddelelse:

– Jeg kommer til at savne min farfar, men jeg ved også, at han ville have, at vi fortsætter med vores arbejde, skrev prinsen.

– Min farfar var en ekstraordinær mand og en del af en ekstraordinær generation. Catherine (Hertuginde Kate, red.) og jeg vil fortsætte med at gøre, hvad han ville have ønsket, og støtte dronningen i de kommende år, fortsatte han.

Takker for fødselsdagshilsener

Året har dog ikke kun budt på triste nyheder for prins William. For Williams yngste søn, prins Louis, er begyndt i børnehaven Willcocks Nursery School i Kensington.

Prins William blev i gift med hertuginde Kate i april 2011, og parret kunne derfor fejre ti års ægteskab dette forår.

Og i anledningen af sin fødselsdag mandag har prins William takket for lykønskningerne på parrets Instagram-profil.

– Tak for alle fødselsdagshilsnerne og de venlige beskeder, står der i teksten til billedet af en glad prins William.

Sammen har prins William og hertuginde Kate sønnen prins George på syv år, prinsesse Charlotte, som er seks år gammel og 3-årige prins Louis.

Powered by Labrador CMS