Efter dødsfald: Hyldes af kolleger

Efterfølgende har kollegerne hyldet ham.

Hugh Keays-Byrne er død. Her ses han til premiere på Mad Max: Fury Road. Foto: CAP/ADM/BP ©BP/ADM/Capital Pictures/Scanpix.
Offentliggjort Sidst opdateret

Skuespilleren Hugh Keays-Byrne er død, 73 år gammel. Det skriver BBC.

Skønt han formentlig er bedst kendt for sine skurkeroller på film, har Hugh Keays-Byrne også gjort karriere på de skrå brædder, blandt andet som en del af “Royal Shakespeare Company.”

Artiklen fortsætter under videoen. 

Hugh Keays-Byrne startede ifølge IMDB sin karriere i film og på TV tilbage i 1967 i TV-serien Bellbird. Som årene gik havde han flere roller i både film såvel som i TV-serier, herunder miniserieversionen af bogen Moby Dick og selvfølgelig den originale Mad Max-filmen såvel som hittet Mad Max: Fury Road fra 2015.

Skurkerollen

I 1973 befandt han sig i Australien, efter at han havde turneret med en teageropsætning af “En Skærsommernatsdrøm”, hvor han blev boende. Efter at havde påtaget sig flere små og store roller i det australske filmmiljø, fik han rollen som Toecutter i den originale Mad Max-film.

I 2015 blev han så igen en del af det dystopiske univers i Mad Max: Fury Road, og samme år skrev USA Today, at Hugh Keays-Byrne var den sommers mest overraskende filmskurk.

Dengang sagde Hugh Keays-Byrne at det var sjovt at have en skurkerolle, når man var sidst i 60’erne. Men der var dog noget, han savnede.

– Jeg har en tendens til at være skurken. Jeg drømmer om at spille førsteelsker, sagde han til USA Today.

Savnet af kolleger

BBC skriver, at Hugh Keays-Byrnes døde tirsdag den 1. december. Kollegaen Charlize Theron, der også havde en rolle i Mad Max: Fury Road skrev efterfølgende på Twitter, at det var fantastisk at se Hugh Keays-Byrne spille en ondskabsfuld skurkerolle, når han i virkeligheden var et sødt og fantastisk menneske.

BBC skriver, at den samme form for hyldest kommer fra flere kolleger i branchen, herunder fra filmmanden Brian Trenchard-Smith, der i 1975 instruerede Hugh Keays-Byrne i filmen The Man From Hong Kong.

– Han var generøs og tilbød at hjælpe alle, der havde brug for det, siger Brian Trenchard-Smith til BBC.

Powered by Labrador CMS