Dybdeborende gulddreng fylder rundt
Jørgen Flindt Pedersen har været borende tv-journalist, chefredaktør, TV2-direktør og selvstændig, indtil en blodprop tog sproget. 28. februar fylder han 80.
Han udgjorde sammen med sin journalistiske makker, Erik Stephensen, den dynamiske DR-duo med tilnavnet “Gulddrengene”.
I den ene afslørende tv-dokumentar efter den anden hudflettede de to i 1970’erne og 1980’erne politikere, erhvervsfolk og andre magthavere, dengang Danmark endnu kun havde én fjernsynskanal.
Artiklen fortsætter under videoen
Jørgen Flindt Pedersen blev uddannet i statskundskab fra Aarhus Universitet i 1964 og blev samme år udenrigsredaktør ved det hedengangne dagblad Demokraten.
Efter en periode som freelancer i London blev han i 1967 ansat i Danmarks Radio.
DR var i de følgende 20 år tumleplads for Jørgen Flindt Pedersen, som fredag den 28. februar fylder 80.
Det var her, han i TV-Aktuelt sammen med Erik Stephensen opdyrkede den kritiske, borende journalistik, der kastede hædersbevisninger som Cavlingprisen og Krygerprisen af sig.
Flindt Pedersen var i sin ungdom 1962-1966 medlem af byrådet i Aarhus for Socialdemokratiet.
Aktuelt – igen
I 1987 besluttede den socialdemokratiske fagbevægelse at relancere det hensygnende partidagblad Aktuelt.
En massiv kapitalindsprøjtning skulle genrejse avisen og give den mulighed for at sejle op mod det herskende mediebillede. Man ansatte makkerparret Stephensen og Flindt Pedersen som chefredaktører til at sejle skibet.
Penge var der masser af, nogle af Danmarks bedste penne blev hyret, og Det Fri Aktuelt blomstrede.
Men efter nogle år forduftede euforien, oplaget faldt stadig, og stjernerne begyndte at sive fra bladet. Til sidst var alle de mange LO-millioner brugt og eventyret slut.
Videre til TV2
Jørgen Flindt Pedersen tog i 1993 videre til Kvægtorvet i fødebyen Odense og blev administrerende direktør for TV2.
Fra 2000 drev han med base i Kerteminde produktionsselskabet Far Film.
I 2011 blev Jørgen Flindt Pedersen ramt af en blodprop i hjernen, der satte en stopper for livsværket. Den ramte talen, men fik ikke den flittige journalist til at bukke under i mismod.
Hans kone gennem mere end et halvt århundrede, ergoterapeut Birgitte Flindt Pedersen, fortalte til Ritzau ved hans 75-årsdag:
– Jørgen følger rigtig godt med, han hører radio, læser aviser og får læst bøger. Han dyrker motion, går til taleterapi og fysioterapi. Vi har fået et andet liv, men det er stadig godt.
Forfatterskab
Jørgen Flindt Pedersen har skrevet adskillige bøger og produceret en hoben kortfilm, alene og sammen med andre.
Heriblandt “Din Nabos Søn” (1982) om tortur under det græske militærdiktatur, “Arven fra Seveso” (1985) om giftkatastrofen i Italien, “Drengene fra Vollsmose” (2002) og “Gensyn med De Danskes Øer” (2006).