Dronningen er populær: Høster stor interesse i udlandet

Sidste forestilling ér overstået, men det er ikke foregået uden stor interesse for hendes majestæts ballet-kundskab.

Genopsætingen af den populære forestilling har været et tilløbsstykke i Tivoli. Foto: Tivoli
Udgivet Opdateret

Nøddeknækkeren har været en storslået succes for det ballet-glade Tivoli i København, og den erfarne vil vide, at det ikke er en hvilken som helst ballet. For udover at være en af de mest klassiske forestillinger i genren, så er det selveste Hendes Majestæt Dronning Margrethe, der er opført som scenograf på forestillingen.

Den slags sikrer ikke overraskende en massiv presseomtale, og det er da også foregået over adskillige uger, at medierne her hjemme har været til pressemøder og generelt skrevet om dronningens kunnen. Tivoli skriver dog i en pressemeddelelse, at også udlandet har fået øjnene op for Nøddeknækkeren og Margrethes deltagen.

Således har blandt andre tyske, engelske og norske medier dækket sagen, og det er foregået på skrift og i den grad i TV-dokumentarer, som du kan se nogle udklip af i videoen vedhæftet artiklen her.

“Selv om det er fjerde gang, juleballetten Nøddeknækkeren opføres, trækker opsætningen fortsat overskrifter i de internationale medier. Det skyldes ikke mindst det unikke samarbejde mellem koreograf Peter Bo Bendixen og scenograf Dronning Margrethe. Historien har blandt andet været vist på BBC og har ramt millioner af seere verden over”, skriver Tivoli.

Ifølge de tal, Tivoli har fået oplyst, så har reportagerne opnået seertal på mere end 100 millioner mennesker.

Foruden britiske BBC har blandt andre norske NRK og tyske Deutsche Welle vist klip fra forestillingen.

Se den omtalte video her

Powered by Labrador CMS