Dronning tager helt særligt spring
Dronning Elizabeth hoppede ind i en ny digital tidsalder - og så endda i en alder af 92 år.
Der er dage, som man nok aldrig glemmer i sit liv. For mange er de dage nok dage, der rimer på store begivenheder i familien såsom bryllupper, konfirmationer og fødselsdage. Men der er også de dage, hvor man lærer noget nyt, der for evigt klæber sig fast i ens hukommelse. Det kan være, at man har lært at cykle, mødte en ny kæreste eller købte sin første bil. Mulighederne er mange – og torsdag skete der noget i det britiske kongehus, som nok forevigt vil blive huske af dronning Elizabeth.
Hun kom nemlig på Instagram for første gang. Men ikke alene kom dronningen på Instagram – hun skrev nemlig også en direkte besked til kongehusets millioner af følgere direkte adresseret fra hende til dem. Det opsigtsvækkende øjeblik skete på London Science Museum, hvor hun tog en tur ned gennem teknologiens forunderlige verden. Hun så Tim Berners-Lees computer, der blev brugt til at opfinde internettet, men også den historiske Enigma-maskine, der blev brugt under Anden Verdenskrig.
– I dag har jeg haft den glæde at lære om børns computerkodning og det synes passende, at jeg offentliggør mit første opslag på Instagram på dette museum, hvor der så længe har været teknologi, innovation og inspiration for fremtidens opfindere, skriver dronningen blandt andet.
Dronningen afslutter opslaget med at signere Elizabeth R.
Vælter ikke internettet
Mange spekulerede i om dronning Elizabeths første opslag på Instagram ville blive et af de opslag, som ville sætte rekorder for antallet af mennesker, der ville trykke ‘synes godt om’. Men dette har ikke været tilfældet. Men hvor kongehuset normalt ikke runder mere end 100.000 mennesker, der har tilkendegivet begejstring for et opslag, så har dronningens første besøg på det sociale medie givet over 230.000 likes.
Dronningens første opslag på Instagram var meget passende et billede af et håndskrevet brev fra de royale arkiver. Brevet stammer helt tilbage fra 1843 og var sendt til hendes tiptipoldefar prins Albert. Brevet omhandlede, hvad der blev betragtet som opfindelsen af verdens første computer.