DR-stjerne gik ned med stress

En følelse af utilstrækkelighed gav 'Orkestret'-skuespilleren Rasmus Bruun et mentalt sammenbrud

Udgivet Opdateret

En dag gik klappen fuldstændig ned for skuespiller og satiriker Rasmus Bruun.

Det skete under optagelserne af anden sæson af den populære DR-serie 'Orkestret', der fik premiere 12. april.

Nedbruddet, som Rasmus Bruun selv beskriver det, kom sig af en utilstrækkeligheds-følelse.

Det begyndte, da Rasmus Bruuns gode ven og trofaste makker gennem mere end ti år, Frederik Cilius, fik en Robert for sin præstation i første sæson af 'Orkestret'.

Tvangstanke til sidst

- Jeg følte, at hvis jeg skulle være lige så god som Frederik, så blev jeg nødt til at få den Robert og komme op på det niveau for at bevise, at jeg også var værdig til at være her. Det var sådan en tvangstanke til sidst, siger den 41-årige skuespiller.

Selv om Rasmus Bruun var både imponeret og glad på vegne af vennens Robert-pris, lagde succesen også et pres på ham, som ikke var til at give slip på.

Voksede til misundelse

Følelsen voksede sig til en misundelse, og det til trods for at Rasmus Bruun ikke selv betegner sig som misundeligt anlagt.

- I vores samarbejde har vi nok altid haft en fælles forståelse af, at jeg måske var bedre til at spille skuespil end Frederik. Det tror jeg, at jeg havde fundet en tryghed og en identitet i, fortæller han videre.

- Da Frederik så viste sig at være bedre, så havde jeg ikke det ben at stå på længere. Så følte jeg, at jeg ikke var noget værd. Så det var den følelse, jeg blandt andet skulle overvinde, siger han.

Rasmus Bruun (th.) fik et stressnedbrud, efter at vennen Frederik Cilius vandt en Robertpris

Kom ikke af sig selv

Optagelserne på DR-serien blev sat i stå, mens Rasmus Bruun kom tilbage til hægterne. Men det hurtige comeback kom ikke af sig selv, erkender han.

- Jeg var en duksedreng på alle områder. Jeg lavede ingenting, sad og gloede ud i luften, jeg spiste sundt og antiinflammatorisk, jeg gik lange ture, jeg dyrkede yoga, altså jeg gjorde alt det rigtige. Det var meget asketisk og meget stille og roligt. Så det virker, siger han og fortsætter:

- Jeg har genfundet glæden ved mit arbejde og mit liv. Så det er et godt udgangspunkt.

Powered by Labrador CMS