DR-program lukker og slukker

Maria Fantino har haft sin sidste arbejdsdag på DR, hvilket betyder, at podcasten "Curlingklubben" lukker

Udgivet Opdateret

DR-programmet "Curlingklubben" med Maria Fantino og Christian Bonde i værtsrollerne lukker.

Det skriver Maria Fantino på Instagram, efter det fredag er kommet frem, at hun bliver vært på underholdningsprogrammet "X Factor" på TV 2, når den nye sæson skydes i gang i 2024.

- Det betyder også, at jeg har haft min sidste arbejdsdag på DR efter otte vanvittige og fantastiske år.

Takker lytterne

- Jeg vil for evigt være DR taknemmelig for, at der var nogen derude, der gav lille Maria en chance, skriver hun.

Den 28-årige vært takker i opslaget lytterne, som "har fulgt os i tykt og tyndt".

- Men nu skal jeg ud og have flot tøj på og lave det program, jeg har set, siden jeg var lillebitte! Det er godt nok vanvittigt. Og jeg håber, at I vil med mig videre på rejsen, skriver hun.

Maria Fantino overtager værtsrollen på "X Factor" fra Sofie Linde.

Vandt "Årets Lyd"

Hun startede på DR i 2015 på det ulønnede praktikforløb Talentholdet, som DR har skabt til at udvikle unge talenter til mediebranchen.

"Curlingklubben" startede i 2018 som et radioprogram, men gik i 2023 over til udelukkende at være en podcast. Programmet leverer public service til den unge målgruppe og handler om emner, som lytterne kan relatere til.

Programmet blev meget populært og vandt i årene 2019, 2020, 2021 og 2022 prisen for "Årets Lyd" ved prisuddelingsshowet Zulu Awards på TV 2.

Hyldet på Instagram

Maria Fantinos værtsmakker, Christian Bonde, skriver på Instagram, at han normalt ikke er "synderligt på halen over", hvem der bliver ny "X Factor"-vært.

- Men i lige det her tilfælde betyder det en del for mig. Det er nemlig et menneske, som jeg kender rigtig godt og holder utroligt meget af - for det er jo ingen ringere end Maria!, lyder det i opslaget.

Syttende gang på skærmen

Det vides endnu ikke, hvad Christian Bonde skal lave, nu hvor "Curlingklubben" stopper.

Når Maria Fantino træder ind på scenen i "X Factor" i 2024, er det femte gang, at programmet bliver sendt på TV 2 og 17. gang, at programmet sendes i Danmark.

Maria Fantino har sammen med Christian Bonde været vært på DR-programmet 'Curlingklubben' siden 2018. Nu lukker programmet. (Arkivfoto).
Maria Fantino har sammen med Christian Bonde været vært på DR-programmet "Curlingklubben" siden 2018. Nu lukker programmet. (Arkivfoto).

CURLINGKLUBBEN

Curlingklubben er et dansk radioprogram og podcast, der blev sendt på DR P3 fra 15. januar 2018 til 15. december 2022 og fra 9. januar 2023 overgik til kun at være en podcast. Programmets værter er Maria Fantino og Christian Bonde med Joachim Holmgaard som producerende redaktør. 

Programmet forholder sig til aktuelle emner og begivenheder i Danmark og udlandet, og sætter spørgsmålstegn ved "alle de ting, man ikke selv har tænkt på, man tænker over". Programmet har enkelte tilbagevendende faste indslag, men følger ellers intet overstående præmis.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS