DR-komet har travlt

Den fremadstormende skuespiller Nicolai Jørgensen har fået en kometkarriere, og den er han efterhånden ved at lære at navigere i

Udgivet Opdateret

Med raketfart er den fremadstormende skuespiller Nicolai Jørgensen for alvor ved at stå sit navn fast.

Senest indtager han en af de bærende roller i DR-dramaet "Carmen Curlers", hvor han i karakteren som den servicemindede frisør Frans er med til at udvikle og markedsføre den elektriske papillot under ledelse af den ambitiøse iværksætter Alex Byvang, spillet af Morten Hee Andersen.

En rolle, han dog lige var ved at takke nej til, da han havde rygende travlt, da tilbuddet tikkede ind.

Nicolai Jørgensen spiller frisøren Frans i 'Carmen Curlers'. - Frans har meget mere finish, end jeg selv har. Der er jeg nok lidt mere grovkornet. Han laver en bryllupskage – jeg laver en god gryderet. Sådan vil jeg sige det, siger skuespilleren med et grin. (Arkivfoto).
Nicolai Jørgensen spiller frisøren Frans i "Carmen Curlers". - Frans har meget mere finish, end jeg selv har. Der er jeg nok lidt mere grovkornet. Han laver en bryllupskage – jeg laver en god gryderet. Sådan vil jeg sige det, siger skuespilleren med et grin. (Arkivfoto).

Kendte det ikke

- Jeg vidste slet ikke, hvad det var. Jeg vidste ikke engang, at det var fra DR! Jeg vidste bare, det var en casting. Så sagde min agent: "Jeg tror, det kunne blive ret fedt".

- Og så filmede jeg en hjemmecasting klokken 00 om natten nede i en kælder, der hvor min kæreste boede på det tidspunkt, fortæller Nicolai Jørgensen.

Den 32-årige skuespiller endte med at gå hele vejen og score rollen, og det var først der, han egentlig fandt ud af, hvor stort det var:

DR's nye, store søndagssatsning fortalt over tre sæsoner ligesom forgængere som "Forbrydelsen" og "Arvingerne".

Holdet bagved og foran kameraet i 'Carmen Curlers': Forfatter Mette Heeno, instruktør Natasha Arthy, producer Stinna Lassen og skuespillerne Signe Egholm Olsen, Petrine Agger, Fanny Bornedal, Mille Lehfeldt, Christian Tafdrup, Maria Rossing, Morten Hee Andersen, Nicolai Jørgensen og Lars Ranthe. (Arkivfoto).
Holdet bagved og foran kameraet i "Carmen Curlers": Forfatter Mette Heeno, instruktør Natasha Arthy, producer Stinna Lassen og skuespillerne Signe Egholm Olsen, Petrine Agger, Fanny Bornedal, Mille Lehfeldt, Christian Tafdrup, Maria Rossing, Morten Hee Andersen, Nicolai Jørgensen og Lars Ranthe. (Arkivfoto).

En rolle med kød på

- Det var jo creme de la creme og en rolle med meget kød på, som kunne udfordre mig. Et menneske, der pirrede min interesse, og noget, jeg gerne vil afsøge, fortæller Nicolai Jørgensen.

Med rollen i "Carmen Curlers" har hans kalender været stopfyldt med store muligheder for den fremadstormende stjerne.

Foruden det nye DR-drama har Nicolai Jørgensen haft store roller i TV 2-serien "Dag & Nat" og i ungdomsserien "Doggystyle" og medvirket i TV 2's store publikumssucces "Badehotellet".

Fik kometkarriere

- Jeg har været uddannet i fire år og arbejdet i to år, og så kom corona. Så var det, som om folk lænede sig tilbage og tænkte: "Vi skal huske lige at komme hinanden ved og ikke overarbejde".

- Men da coronaen sluttede, var det, som om folk glemte det igen. Så skulle man bare ud og have noget på tallerken - inklusiv mig selv. Så der er en læring for mig at finde ud af, hvor min grænse er og at sige ja til de rigtige ting, siger Nicolai Jørgensen.

Trods corona har det været noget af en kometkarriere, Nicolai Jørgensen allerede har gjort sig.

Frans i festlig lag i 'Carmen Curlers'. (PR-foto).
Frans i festlig lag i "Carmen Curlers". (PR-foto).

Får assistance

- Jeg kommer fra Statens Teaterskole, hvor man danser en farve og alt det, vi syntes, var fedt i starten som skuespiller, og som tændte ens interesse, og så kom man ud i det her arbejdsliv, som er noget helt andet. Corporate og business og sådan noget.

- Det er noget af en fødsel udi sådan en branche, man ikke ved noget som helst om.

Det har han heldigvis fået assistance til at navigere i, selv om han havde tænkt sig at klare karrieren uden et agentur.

Vil lære fra bunden

- Jeg ville gerne gøre det hele selv, og jeg vil gerne lære det fra bunden, og så blev jeg fuldstændig oversvømmet af arbejdet. Fede tilbud, som jeg er vildt taknemlig for. Men der gik for meget af min tid med forretningsaspektet i at være skuespiller.

- Og det jeg egentlig ville var at spille og lave en karakter og udforske det, fortæller han.

Der får han mulighed for nu i "Carmen Curlers" som frisøren Frans, som Nicolai Jørgensen skal udfolde over tre sæsoner.

Har mere finish

- Moralsk ligger vi meget ens. Både Frans og jeg er meget obs på uretfærdighed. Men Frans er måske ikke så meget en handlingens mand, fordi han også skal finde ud af, hvordan han indgår i denne her verden.

- Men Frans har meget mere finish, end jeg selv har. Der er jeg nok lidt mere grovkornet. Han laver en bryllupskage – jeg laver en god gryderet. Sådan vil jeg sige det, siger Nicolai Jørgensen med et grin.

"Carmen Curlers" kan ses på DR1 søndag klokken 20.00 og allerede på DRTV fra fredag morgen.

Powered by Labrador CMS