DR dropper grandprix-koryfæ

Det bliver radioværterne Nicolai Molbech og Henrik Milling, der skal tale seerne gennem dette års Eurovision. Det plejer at være Ole Tøpholm

De to musikeksperter Henrik Milling og Nicolai Molbech laver programmet ‘FONK! Det er lørdag’, som sendes på P4. Her hylder de discomusikken. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Udgivet Opdateret

Når det internationale melodigrandprix, Eurovision, løber af stablen i maj, så bliver det ikke helt, som det plejer.

Ud over at der er begrænset med publikum på grund af coronapandemien, så bliver det også med et nyt kommentatorpar bag mikrofonerne for danskernes vedkommende.

I år er det nemlig radioværterne Henrik Milling og Nicolai Molbech, der skal guide de danske seere gennem de tre shows i den internationale musikkonkurrence.

De to overtager tjansen fra Ole Tøpholm, som har kommenteret showet siden 2011. Det skriver DR.

Hver uge sender Henrik Milling og Nicolai Molbech programmet ‘FONK! Det er lørdag’ på P4, hvor de hylder discomusikken.

“Det bliver pissesjovt!”

De musikkyndige værter glæder sig ufatteligt meget til den nye tjans, hvor de skal kommentere live fra værtsbyen Rotterdam i Holland.

– Det er en kæmpe ære at få lov til. Det er et fantastisk show, så det er en opgave, der er svær at takke nej til, siger Nicolai Molbech til dr.dk, og Henrik Milling fortsætter:

– Vi glæder os helt sindssygt! Det er fuldstændig fantastisk at få lov til at være en del af den her konkurrence, der jo unægteligt er det største musikshow på planeten. Det bliver pissesjovt, lyder det fra ham.

I år er det danske bidrag duoen Fyr & Flamme med sangen ‘Øve os på hinanden’.

De tre shows sendes henholdsvis 18., 20. og 22. maj på DR1 og DRTV.

Større og vildere shows

Ud over at de to værter og musikeksperter til daglig laver radio sammen, så er de heller ikke helt uprøvede i grandprix-regi.

Henrik Milling har været jurymedlem i både Dansk Melodi Grand Prix og til Eurovision, mens Nicolai Molbech har kommenteret Eurovision i 2008, 2009 og 2010.

– Der er sket meget med Eurovision siden dengang. Showet er blevet endnu større og vildere, og det glæder jeg mig til at opleve igen, lyder det fra Nicolai Molbech og tilføjer:

– Og så tror jeg, det bliver fedt, at vi er to i kommentatorboksen denne gang, siger den 54-årige dj til dr.dk.

Tidligere kommentatorer på det celebre show tæller også blandt andre Søren Rasted, Adam Duvå Hall, Jørgen De Mylius og Keld Heick.

Powered by Labrador CMS