Det skete da Charles friede til Diana

Det afsløres i Netflix-serien The Crown, hvordan prins Charles faktisk friede til prinsesse Diana.

Udgivet Opdateret

Søndag blev fjerde sæson af The Crown tilgængelig på Netflix. Serien er trådt ind i slutningen af 1970’erne, hvor blandt andet prins Charles’ forhold til prinsesse Diana har sin spæde start.

I seriens tredje afsnit får seerne et indblik i privaten under den store begivenhed, det er, når Charles frier til Diana.

Artiklen fortsætter efter videoen

Ifølge Daily Mail er der faktisk meget sandhed i, hvordan det frieri i virkeligheden tog sig ud, især hvis man spørger de royale eksperter.

Friede i børneværelset

Prins Charles’ frieri er en del af tredje afsnit i den fjerde sæson, og her bliver seerne for alvor indviet i vendepunktet, der gjorde, at Diana Spencer for alvor blev en del af den royale familie.

Noget som serien også har påpeget var et ønske fra blandt andet prins Philip, efter han og Diana var sammen om en succesfuld jagt under et besøg på Balmoral i Skotland.

Frieriet foregår i 1981 på slottet i Windsor.

I et børneværelse er prins Charles og Diana samlet, og her spørger han hende om det vigtige spørgsmål, som hun svarer ‘Yes please’ (ja tak red.) til.

Derefter griber prinsen telefonen for at indvie sin mor i, hvad han har foretaget sig. Han lægger særligt vægt på, at han på ingen måde var nede på knæ, da han efter sin egen opfattelse kun knæler for monarken.

Diana er i et glædesrus, da hun vender tilbage til sin lejlighed i Earls Court, som hun deler med tre rumboer. De tager ud i London for at fejre det.

Jeg gjorde det, mor

Mange af detaljerne som kan ses i The Crown er ifølge Christopher Wilson, der har stået bag flere kongelige biografier, tilnærmelsesvis rigtige.

Han forklarer, at Diana faktisk ikke havde ventet, at prins Charles skulle fri til hende, derfor kom det som en overraskelse for hende. Han påpeger, at der dog var noget mærkværdigt ved frieriet.

– Charles omfavnede hende ikke eller gjorde noget andet, som man normalt gør, når man har friet til det menneske, man elsker. Han ringede til sin mor og sagde: ‘Jeg gjorde det. Du bad mig om at blive gift med en eller anden, og det er ordnet’. Det han havde gjort, var, at han havde fundet sin fremtidige hustru, siger Christopher Wilson om frieriet.

Ifølge den royale ekspert Ingrid Seward, så kom Diana til at grine, da Charles havde friet, formentlig på grund af sine nerver, men også fordi hun ikke oplevede det som værende romantisk.

Selv har prinsesse Diana fortalt, at prins Charles fokuserede meget på, at det betød, hun en dag ville blive dronning, mens Diana mest fokuserede på, hvor højt hun elskede prinsen.

Noget, der dog med sikkerhed ikke er sket, er, at Diana fejrede den store begivenhed ved at tage i byen med sine rumboer.

Powered by Labrador CMS