Det er helt op til kongen

Prins Carl Philip og prinsesse Sofia er på et særlig punkt helt uden indflydelse, når det gælder deres kommende barn.

Det er helt og aldeles kong Carl Gustafs beslutning, hvilken svensk region, kongefamiliens kommen medlem vil blive tildelt. Klik videre for flere billeder. Foto: Scanpix/Jonathan NACKSTRAND / AFP
Det er helt og aldeles kong Carl Gustafs beslutning, hvilken svensk region, kongefamiliens kommen medlem vil blive tildelt. Klik videre for flere billeder. Foto: Scanpix/Jonathan NACKSTRAND / AFP
Udgivet Opdateret

Det blev modtaget med enorm jubel da det fredag den 10. december kom frem, at prins Carl Philip og prinsesse Sofia af Sverige venter barn nummer tre. Af en pressemeddelelse fra kongehuset fremgik det, at Sofia skal nedkomme omkring ultimo marts -primo april 2021.

Artiklen fortsætter under videoen

Budskabet blev også delt på kongehusets Instagram-profil.

“Vi er glade og forventningsfulde og glæder os til at byde vores tredje barn velkommen – en søskende til prins Alexander og prins Gabriel. Et nyt lille medlem af vores familie,” udtaler prins Carl Philip og prinsesse Sofia i opslaget.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Kungahuset 🇸🇪 (@kungahuset)

Svensk Damtidning

Kongen selv og dronning Silvia er for eksempel hertug og hertuginde af Jämtland, kronprinsesse Victoria er hertuginde af Västergötland, prinsesse Madeleine er hertuginde af Gästrikland og Hälsingland og prins Carl Philip og prinsesse Sofia er hertug og hertuginde af Värmland.

Desuden har også kongeparrets børnebørn titel af hertuger og hertuginder og er blevet tildelt hertugdømmer. I hvert eneste tilfælde besluttet af kongen.

Der er dog heldigvis temmelig mange regioner tilbage, men hvilken, der vil blive tildelt den lille ny, er der ikke meldt noget ud om. Den beslutning holder kongen fortsat helt ind til kroppen.

Sikkert er det dog, at det ikke bliver hverken Dalarna eller Södermanland. De er nemlig allerede givet ud og tilhører henholdsvis prins Gabriel og prins Alexander. Altså det nye familiemedlems ældre brødre.

Det kunne til gengæld blive Bohuslän, Dalsland, Härjedalen, Lappland, Medelpad, Halland, Norrbotten, Närke, Småland, Uppland eller Västmanland. Der er fortsat en hel del at vælge imellem.

Powered by Labrador CMS