Det engelske kongehus spiste og drak for en formue

På et år har det kostet skatteyderne godt og vel 19 millioner kroner at traktere dronning Elizabeth og hendes gæster.

Dronningen var i perioden vært ved cirka 240 receptioner. Klik videre for flere billeder. Foto: Scanpix/Jonathan Brady/Pool via REUTERS
Dronningen var i perioden vært ved cirka 240 receptioner. Klik videre for flere billeder. Foto: Scanpix/Jonathan Brady/Pool via REUTERS
Offentliggjort Sidst opdateret

På et enkelt år har den britiske dronning Elizabeth spenderet 19,2 millioner kroner på at have gæster og bespise dem. Heraf er de 14,2 millioner kroner blevet brugt på mad og drikke, mens resten dækker øvrige udgifter som rengøring, borddækning og så videre. Det hører også med, at drikkevarer, inklusiv vin og spiritus, alene udgør godt 3,3 millioner af den samlede regning.

Det fremgår af den økonomiske rapport kongehuset offentliggør hvert år. Tallene gælder for perioden 1. april 2018 til 31. marts 2019.

Artiklen fortsætter under videoen

Det samlede beløb lyder umiddelbart voldsomt, men går man tallene efter i sømmene, er det måske slet ikke så galt. For der er tale om servicering og traktering af ikke mindre en 160.000 gæster, og det giver en gennemsnitlig kuvertpris på omtrent 120 kroner.

De mange gæster har ifølge Daily Mail været fordelt ved cirka 240 receptioner, 158 frokoster, ni havefester og 75 middage på henholdsvis Buckingham Palace, Windsor Castle, St. James Palace og Holyroodhouse Palace.

Rapporten viser også, at der i perioden er blevet brugt 31,7 millioner kroner på informations teknologi samt godt ni millioner på tryksager, porto og øvrige papirvarer.

Powered by Labrador CMS