Det banker hans hjerte for

Den tidligere toptræner Ole Mørk, der søndag 28. maj fylder 75 år, er fast gæst på Valby Idrætspark, men er også ofte på plads til kampe i La Liga

Udgivet Opdateret

- Jeg vil blive ved med at komme til Frems kampe, indtil jeg stiller træskoene.

Talen er klar fra den tidligere fodboldspiller og toptræner Ole Mørk, der søndag 28. maj fylder 75 år.

Boldklubben Frem fra Valby er hans livs fodboldkærlighed, og så vidt det er muligt, er klubbens tidligere angrebshelt og cheftræner at finde på tribunen, når holdet spiller sine kampe i 2. division. 

Kommer efter sommerpausen 

Og han kommer også, når den formentlig står på 3. division efter sommerpausen.

- Jeg er jo nærmest født og opvokset i Frem, for jeg er kommet derude, siden jeg var ti år, og har været medlem af klubben siden da. Jeg har oplevet op- og nedture både på egen krop og som fan af klubben, siger Ole Mørk.

Han spillede for klubbens førstehold i perioden 1967-1980. 

Fik en fyreseddel

I 1990 blev han cheftræner for Frem, hvor han var indtil klubbens konkurs i 1993. 

Han vendte tilbage i efteråret 2001, og på to år fik han først rykket klubben tilbage i Superligaen, før han siden fik stukket en fyreseddel i hånden.

Foruden hjerteklubbens divisionskampe følger han Superligaen i fjernsynet, og han er jævnligt at finde til kampe i den spanske La Liga. 

Hus i Spanien

Cirka fire måneder om året tilbringer han i sit hus i det sydøstlige Spanien, og han er flittig gænger til La Liga-bundproppen Elches kampe.

- Jeg ser dem vel ti gange om året sammen med nogle gutter fra England og Skotland. Når man er så interesseret i fodbold, som jeg er, så er det bare om at komme afsted.

- Det er selvfølgelig en stor kontrast i forhold til at se Frem, men jeg har altid godt kunnet lide, at man kan anskue fodbold på mange måder, siger Ole Mørk.

Matrikeltekniker 

Han er uddannet matrikeltekniker, men det er hans år i fodboldbranchen, der har gjort ham til en offentlig person. Han har ageret ekspertkommentator og klummeskribent, og han havde i en periode også sit eget firma, hvor han holdt foredrag og arbejdede med coaching.

Datteren døde

Han har været gift siden 1980, og ægteparret Mørk adopterede en datter fra Ungarn. Datteren døde i midten af 2010'erne.

- Sport og fodbold har altid fyldt meget i mit liv, men når man oplever noget så forfærdeligt, så sker der virkelig noget med ens livsrefleksioner, siger Ole Mørk.

Ole Mørk viser en ung Nicolai Stokholm, hvordan han gerne vil have midtbanespilleren til at agere. Året er 1999, og Mørk er træner for AB.
Ole Mørk viser en ung Nicolai Stokholm, hvordan han gerne vil have midtbanespilleren til at agere. Året er 1999, og Mørk er træner for AB.
Powered by Labrador CMS