Derfor gør legende comeback

Rocklegende Mike Tramp vender tilbage til grandprix-scenen med et håb om at få sine sange bredere ud

Efter mere end 40 år vender Mike Tramp tilbage til det danske melodigrandprix med sangen “Everything Is Alright”, som først blev skrevet færdig, efter han havde sagt ja til at deltage. (Arkivfoto) – Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix
Udgivet Opdateret

Når årets melodigrandprix løber af stablen 6. marts i København, kan danskerne for første gang i 43 år igen opleve rocklegenden Mike Tramp som artist i det danske grandprix.

I 1978 vandt han sammen med gruppen Mabel Dansk Melodi Grand Prix med hittet “Boom Boom”, og det kickstartede Mike Tramps karriere som musiker.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Nu vender han tilbage, og det var i virkeligheden lidt af et tilfælde, at han endte med at takke ja til at deltage.

I marts var han i Danmark for at planlægge en tre ugers tour i USA, da landet pludselig lukkede ned på grund af corona.

– Min turné blev ved med at blive udskudt, og så blev jeg tilbudt melodigrandprixet. Så tænkte jeg, at nu skal jeg bare være med i noget, der kan få mig til at smile, siger han.

Mike Tramp stiller op med sangen “Everything Is Alright”, som han selv har skrevet tekst og melodi til.

Han har de seneste 40 år markeret sig som rockstjerne, udgivet 12 soloalbum og turneret internationalt med bands som Freak Of Nature og det multiplatinsælgende band White Lion.

Vil introducere sig for danskerne

Men på trods af sin lange karriere håber Mike Tramp, at han med sin deltagelse i melodigrandprixet kan introducere sig selv bedre for danskerne.

– Jeg tror, at næsten alle danskere kender navnet Mike Tramp, men ingen kender mine sange. Jeg har lavet 27 albums og har skrevet alle sangene selv.

– Det, at komme foran danskerne i primetime, især i en tid hvor alle er hjemme, giver en god chance for at introducere mig selv som kunstner, siger han.

Når han igen stiller sig op på grandprixscenen, er det med et meget andet udgangspunkt end i 1978.

Dengang fik han og resten af Mabel kæmpe succes med deres nummer “Boom boom”, som i dag anses som en grandprixklassiker.

Men det var ikke noget, den dengang 17-årige musiker var forberedt på.

– Det starter faktisk som en dårlig ting for mig, fordi jeg er totalt uforberedt i en så ung alder. I “X Factor” i dag har de unge allerede set andre sæsoner, så de ved, hvad det handler om. Da jeg trådte ind på scenen dengang, var det som at komme på en anden planet.

– Hvis jeg havde været forberedt, havde jeg nok vendt det hele ryggen. Efter det, har jeg brugt de seneste 30 år på at gøre op med, hvad jeg egentligt gerne vil, siger han.

Ville ikke spille “Boom Boom”

Efter det kæmpe hit var der flere årtier, hvor Mike Tramp ikke spillede “Boom Boom”, når han optrådte.

Det har taget ham mange år at slutte fred med sangen, men i dag spiller han den eksempelvis som ekstra nummer i solooptrædener eller til hans foredrag.

I dag går Mike Tramp ind til melodigrandprixet med en anden afklarethed, og når han går på scenen, kan danskerne forvente rock and roll fra en Mike Tramp, der er helt sig selv, fortæller han.

– Jeg repræsenterer mig selv hundrede procent. Med hår, tøj og musik, som jeg er.

– Hvis du skal deltage i noget så vær dig selv hundrede procent. Jeg vil hellere floppe med noget, jeg tror på, end at have succes med noget, jeg ikke står inde for, siger han.

Powered by Labrador CMS