Derfor er Bodil Jørgensen så sjov

Skuespillerinden Bodil Jørgensen er afholdt blandt danskerne. Men hvor hun kommer fra, var der ikke prestige i at være skuespiller.

Udgivet Opdateret

Hun har været på de skrå brædder, de store filmlærreder, i tv-programmer og på revyscener. Men det lå ikke altid i kortene for stjerneskuepillerinden Bodil Jørgensen, at en kreativ udtryksform skulle blive hendes levevej.

– Jeg kommer fra et sted, hvor det ikke var så sandsynligt at blive skuespiller. Der er ingen i min familie, der er skuespillere, siger “All Inclusive”-skuespilleren, og fortsætter:

– Der var lidt en følelse af, at man ikke skulle skabe sig. Og det gjorde man, hvis man stillede sig op på en kasse på den måde. Man skulle passe på, man ikke fløj højere, end vingerne kunne bære, siger hun.

Forældre var lærere

Bodil Jørgensens forældre var lærere. Derfor kendte hun til hemmeligheder fra lærerværelset, som de andre elever ikke gjorde. Hun mener, at den pressede situation gjorde, hun udviklede humor. Samtidig var hun også midterbarn, og hun husker, hvordan hun elskede at få sin familie til at grine:

– Jeg sad altid på den midterste plads på bagsædet i bilen og lavede sjov. Jeg kunne godt lide den dejlige samhørighed i, at vi grinede sammen, siger Bodil Jørgensen, der vandt både en Bodil og en Robert for rollen som Karen i Lars von Triers “Idioterne”.

Draget af det pinlige

Grinet er dog ikke det eneste vigtige for den folkekære skuespillerinde, der fik danskerne til at vride sig i latterkramper som den sønderjyske bondekone i Rytteriet.

– Jeg er draget af det pinlige. Som hvis vi ser en bananskræl, og vi forsøger at gå udenom, men der kommer alligevel en dag, hvor vi én efter én snubler i den, siger hun og fortsætter:

– Det er menneskeligt at være pinlig. Og det er skønt at grine, men det er også fantastisk at græde lidt, siger Bodil Jørgensen, der netop har vundet prisen som årets kvindelige kunstner til Charlies Revygalla i Cirkusbygningen.

Charlies Revygalla kan ses på TV2 Charlie lørdag den 3. september.

/ritzau/FOKUS

Powered by Labrador CMS