Danske spillere lagt for had

Trusler og hadbeskeder væltede ind hos spillere og landstræner Nikolaj Jacobsen efter nederlaget til Frankrig

René Antonsen var en af de danske spillere, der modtog ubehagelige beskeder efter nederlaget til Frankrig.
René Antonsen var en af de danske spillere, der modtog ubehagelige beskeder efter nederlaget til Frankrig.
Udgivet Opdateret

Med et mål halvandet minut før tid sørgede det franske håndboldlandshold onsdag aften for, at Danmark tabte sin første kamp ved EM i håndbold.

Nederlaget satte samtidig gang i en strøm af ubehagelige beskeder rettet mod landstræner Nikolaj Jacobsen og flere af de danske spillere.

Stregspilleren René Antonsen var en af dem, der blevet noget forbavset, da han efter kampen tjekkede sin telefon.

- Jeg ved ikke, om der er nogle, der føler, vi har tabt med vilje, eller hvad det går ud på, men de er gået rimelig hårdt til os. Vi har snakket om, at vi selvfølgelig ikke synes, det er i orden. Vi vil gerne stå op og sige, at det ikke er på sin plads, siger han.

- Der er lidt trusler, der er grimme ord om, at man aldrig skulle have været født og det ene og andet. Der bliver skrevet mange grimme ting.

- Nu er jeg ikke en af dem, der tager hårdest imod det, men der er nok nogle læsere, der tager lidt mere imod, forklarer nordjyden.

Danmark havde været foran fra start og førte undervejs med fem mål. Men i de sidste minutter vendte Frankrig kampen på hovedet og snuppede sejren.

Island røg ud

Det betød, at Island ikke kom videre til semifinalen.

- Vi delte historierne med hinanden om, hvad der var blevet skrevet. For os er det jo lidt underligt. Vi griner lidt af det, men samtidig er det ikke sjovt, når det bliver ved med at vælte ind. Der er nogle af os, der har fået flere beskeder fra forskellige islændinge, eller hvor de er fra, siger han.

Antonsen er slutrundedebutant og har været uden for kamptruppen i fem af de syv kampe, Danmark har spillet.

Som en af de mindre profilerede på holdet er han ikke vant til den slags opmærksomhed.

- Nu er jeg ikke en, der får vildt mange beskeder, så jeg læser det, jeg får, og så forholder jeg mig til det.

- Det var en smule specielt, men det ændrer ikke på min oplevelse af slutrunden. Men at der er mennesker derude, der har lyst til at skrive sådan nogle ting om én, sætter nogle tanker i gang, siger han.

Sparede flere spillere

Med semifinalebilletten i bagagen før kampen sparede Nikolaj Jacobsen flere af de danske profiler.

Mathias Gidsel var en af dem, der sad over, og måske derfor oplevede han ikke selv den dårlige stemning på sociale medier.

Men hans holdning til emnet er klar.

- Det er ærgerligt, at vi skal derud, og i øvrigt ærgerligt at tonen generelt er sådan på sociale medier. Det er ikke første gang, vi hører om det, og jeg kan kun opfordre folk til at huske, at vi bare er mennesker og afviser alt, hvad der skulle være af spekulationer om, om vi vil have nogle af de forskellige hold videre.

- Vi spillede for at vinde, og det synes jeg egentlig også ret klart, at man kunne se, siger GOG-spilleren.

Powered by Labrador CMS