Dansk stjerneskuespiller: Dét har jeg altid ønsket mig

Simon Sears er aktuel i den danske Netflix-serie "Skruk", hvor hans karakter bliver offer for ekskærestens ønske om at få børn, da hun stjæler hans sæd

Udgivet Opdateret

I den nye danske Netflix-satsning "Skruk" er en fertilitetsklinik og det brændende ønske om at blive forælder kulisse for seriens fortælling.

Den 38-årige danske stjerneskuespiller Simon Sears spiller rollen som fertilitetslægen Nanas ekskæreste, Mathias.

I serien finder Nana ud af, at hendes ægreserve er ved at være udtømt. 

Det får hende i en brandert til at bryde ind i klinikkens tilstødende sædbank og stjæle Mathias' sæd, som er deponeret derinde, og inseminere sig selv.

Det brændende ønske om at blive forældre og skabe en familie er en følelse, som Simon Sears har mærket på egen krop.

Simon Sears har nydt at arbejde på den danske Netflix-satsning 'Skruk', hvor han på settet oplevede en enorm stor frihed til at lege med tingene. - Jeg følte mig i enormt trygge hænder. Det har været superfedt, og jeg vil gerne lave mere som den her serie, fortæller han. (Arkivfoto).
Simon Sears har nydt at arbejde på den danske Netflix-satsning "Skruk", hvor han på settet oplevede en enorm stor frihed til at lege med tingene. - Jeg følte mig i enormt trygge hænder. Det har været superfedt, og jeg vil gerne lave mere som den her serie, fortæller han. (Arkivfoto).

- Jeg har altid gerne villet have børn og skabe en stor familie. Heldigvis har jeg mødt den rigtige og fået to helt vidunderlige drenge, fortæller han.

Sammen med hustruen, Ingibjörg, har skuespilleren to sønner på tre og seks år.

- Jeg har helt klart lyst til flere. Jeg ved ikke lige, hvornår det skulle passes ind. Men den tid, den glæde, fortæller han.

Blev overrasket

Selv om Simon Sears altid har drømt om at bringe børn til verden, blev han alligevel overrasket over den omvæltning, som det bragte med sig.

- Vi har to livlige drenge. De er helt vidunderlige, men der skal hele tiden holdes et ekstra øje på dem, og det havde jeg alligevel ikke luret, inden jeg blev far. Det har været hårdere, end jeg havde regnet med, siger han og tilføjer så:

- Men det kom allermest bag på mig, hvor stor en kærlighed mine børn har skabt inde i mig. Da vi fik barn nummer to overraskede det mig, hvordan der indeni blev skabt et ekstra rum til den kærlighed.

- At blive far er alt det, jeg havde troet, men også alt det, jeg ikke havde troet. De er sgu en gave til livet, de drenge, siger han.

Faren er italiener

Simon Sears' far er italiener, hvilket betyder, at en stor del af hans familie bor i støvlelandet.

Den italienske familie er fyldt med kærlighed og åbenhed.

Det har givet Simon Sears en klar idé om, hvordan han gerne vil have, at hans børn skal vokse op.

- Jeg kan huske, at nogle syntes, jeg fyldte for meget i min folkeskoletid. Først da jeg startede på teaterskolen, fandt jeg et sted, hvor der var plads til min ekspressivitet, fortæller han.

- Følelser er o.k. Ellers kan man ikke være til. Det er i virkeligheden det, som jeg gerne vil give mine drenge, siger han.

Simon Sears blev uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole i 2014.

Siden da er han blevet kendt for roller i "9. april", "Herrens veje" og "Shorta", men karrieren har også kastet roller i udlandet af sig blandt andet i Netflix-serien "Shadow and Bone" og filmen "The Wall".

Kan være hårdt

Perioderne i udlandet kan være hårde, fordi den som oftest foregår væk fra familien.

- Jeg vil gerne lave mere i udlandet. Men jeg kan virkelig også godt lide at være sammen med mine børn. Derfor har jeg ikke lyst til at arbejde i udlandet flere år ad gangen.

- Det er forfærdeligt at være væk fra mine børn, og jeg bruger meget tid på at facetime med dem og min kone, når jeg bortrejst, siger Simon Sears og tilføjer:

- Jeg husker også, hvor privilegeret jeg er, at jeg har muligheden for at komme til udlandet og filme. Gensynet er jo også stort, når jeg kommer hjem til min familie igen. Det er dejligt at mærke, at de har savnet mig.

"Skruk", som også har Josephine Park, Olivia Joof Lewerissa, Charlotte Munck, Mikael Birkkjær og Thomas Levin på rollelisten, ligger nu på streamingtjenesten Netflix.

Powered by Labrador CMS