Dansk sangerinde mistede datter: Tænker på hende ofte

Whigfield stoppede karrieren for at være mor, men mistede sin datter. I dag er hun kommet sig over sorgen.

Udgivet Opdateret

I 2000 ringede sangerinden Sannie Carlson til sin manager og fortalte, at hun ikke længere ville rejse rundt i verden og spille musik, fordi hun var blevet gravid.

Hun havde på det tidspunkt opnået international succes under kunstnernavnet Whigfield. Med fire blonde fletninger og en fængende melodi havde hun nemlig fået hele verden til at synge med på sangen “Saturday Night”. Men nu var det slut.

Datteren døde to dage efter fødslen

Sangerinden fødte dog allerede i syvende måned, og to dage efter fødslen døde den lille pige.

– Jeg var fuldstændig ødelagt. Der er noget, der dør i dig. Det er nok det værste, en person kan opleve, fortæller Sannie Carlson ærligt.

Vendte tilbage til musikbranchen

Efter nogle år valgte Sannie Carlson at vende tilbage til musikbranchen, hvor hun den dag i dag laver musik i house-genren i sit eget navn, Sannie.

Selv om det er 16 år siden, at sangerinden mistede sin datter, og hun i dag er bearbejdet sorgen, fortæller hun, at der alligevel ikke går en uge, hvor hun ikke sender datteren en tanke.

– Jeg tænker på, hvordan hun ville have set ud, hvilke samtaler vi ville have, eller hvor meget jeg ville skælde hende ud. Hun ville jo have været en rigtig irriterende 16-årig teenagepige i dag, fortæller sangerinden med et smil ved tanken om det store temperament, der ofte følger med en teenagepige.

Tænker positivt om døden

Før halvfemser-idolet mistede sin datter, tænkte hun ikke så meget på døden, som hun gør i dag. Det er dog ikke en negativ ting, slår sangerinden fast. Hun har vendt tanken om døden til noget positivt.

– Gør så meget som du kan nu, og gør det godt, lyder rådet fra sangerinden, der lige nu topper hitlister i England med sin musik.

– Tingene er ikke altid så sorte, som de ser ud til. Sæt dig ned og kig rundt. Når man er deprimeret, har man ofte tendens til tunnelsyn, men prøv og kig hele vejen rundt. Det værste, der kan ske, er at vi dør. Så jeg prøver at få noget sjovt ud af livet indtil da, siger sangerinden.

Næste sommer tager Sannie Carlson en pause fra housemusikken for at være med til “Vi elsker 90’erne”-koncerterne rundt om i landet, hvor blandt andre Aqua også spiller live.

/ritzau/FOKUS

Powered by Labrador CMS