Dansk prinsesse har fødselsdag

Dronningens søster, prinsesse Benedikte, kan i dag fejre sin 77-års fødselsdag. Men om fødselaren får selskab af dronningen til fødselsdagsfejringen vides ikke

I dag fylder Dronning Margrethes søster, prinsesse Benedikte, 77 år. (Foto: Martin Sylvest)
Udgivet Opdateret

I dag skal Danmarks dronning sende en særlig fødselsdagshilsen til et af sine tætteste familiemedlemmer – nemlig sin søster prinsesse Benedikte.

Prinsessen fylder 77 år torsdag den 29. april.

Hun blev født i 1944 og er lillesøster til den danske majestæt og næstældste datter af kong Frederik den 9. og dronning Ingrid.

Prinsesse Benedikte bliver ofte kaldt “den mest kongelige” i søskendeflokken, der ud over storesøster dronning Margrethe også tæller lillesøsteren dronning Anne-Marie.

Hun er protektor for 31 danske organisationer og repræsenterer ofte det danske kongehus ved officielle og halv-officielle lejligheder.

Den danske prinsesse blev i 1968 gift med prins Richard. Han døde på Berleburg Slot 13. marts i 2017.

Eftermiddagste var familiens samlingspunkt

I et interview til BT tilbage i 2019 i forbindelse med sin 75-års fødselsdag fortalte prinsesse Benedikte blandt andet om barndommen på slottet.

Hun husker eftermiddagene som noget særligt. For hendes mor, dronning Ingrid, drak altid te klokken 16.00, og det var et samlingspunkt for familien.

“Der vidste vi, at min mor – og som regel også min far – var hjemme. Så når vi kom hjem fra skole, kunne vi være sikre på, at klokken 16.00 var der the, og der vidste de ansatte, at der skulle de ikke forstyrre. Det var helliget familielivets fred,” fortalte hun.

Streng – men kærlig – barndom

Prins Benedikte fortalte også i interviewet, at de tre søstre var blevet opdraget “strengt” og “konsekvent”.

Der var faste sengetider, og de tre royale søstre lærte tidligt, at man ikke sagde sine forældre imod. Ordet stod ved magt.

Men der var også masser af kærlighed i hjemmet, understreger prinsessen. Og som børn blev de da også forkælet – til en vis grænse.

– Mine forældre lagde vægt på, at vi skulle have samme opdragelse, men det er klart, at en er født først, og en er født sidst, og vi to ældste (prinsesse Benedikte og dronning Margrethe, red.) syntes, at vores lillesøster blev vældig forkælet, lød det fra prinsessen.

Powered by Labrador CMS