Dansk film vinder prestigefyldt pris

Den danske film "Flugt" har vundet dokumentar-hovedpris på den anerkendte amerikanske filmfestival Sundance

Den danske film “Flugt” vinder dokumentar-hovedpris på Sundance. Foto: Scanpix.
Udgivet Opdateret

Den danske animationsdokumentar “Flugt” har netop fået fornem anerkendelse på Nordamerikas største filmfestival, Sundance Film Festival.

“Flugt” har således modtaget hovedprisen, den såkaldte Grand Jury Prize, i kategorien for internationale dokumentarfilm.

Det oplyser filmproduktionsselskabet bag, Final Cut for Real.

Filmen, der får dansk premiere i foråret – hvis biograferne genåbner – er instrueret af 39-årige Jonas Poher Rasmussen. Han er barnebarn til digteren Halfdan Rasmussen.

Animationsfilmen, der altså også er dokumentarisk, følger manden Amin, der er en succesfuld dansk akademiker, men som forfølges af sin turbulente fortid, som han efter over 20 år åbner op for.

Juryen bag Sundance Film Festival udtaler blandt andet om valget af filmen, at det er “en oplagt klassiker, der har alt hvad man søger efter i en god film”.

Stor interesse

Ifølge filmproduktionsselskabet er den blevet mødt med en stor interesse efter premieren i januar. Filmen er allerede solgt til blandt andet USA, England og Frankrig.

– Det har været en overvældende uge. Efter at have brugt 7-8 år på at realisere en film med alle de forhindringer, der ligger i at arbejde med et format som animeret dokumentar, er det en kæmpe forløsning, udtaler Jonas Poher Rasmussen i en pressemeddelelse.

Jonas Poher Rasmussen er uddannet fra den alternative filmskole Super16 i 2010.

Han debuterede dog allerede fire år forinden med en dokumentar om sin farfar.

“Flugt” er produceret af Monica Hellström og Signe Byrge Sørensen og har fået titlen “Flee” i USA.

Sundance Film Festival har en række hovedpriser foruden den internationale dokumentarpris.

Juryen kårer også den bedste amerikanske dramafilm, bedste internationale dramafilm og bedste amerikanske dokumentar.

Festivalen forløber i år fra 28. januar til 3. februar men under noget andre rammer end sædvanligt som følge af coronakrisen.

Powered by Labrador CMS