Danmarks dronning stråler midt i Afrika

Margrethe er på sit første statsbesøg nogensinde uden sin bedre halvdel. Men den 77-årige regent klarer sit visit i det varme land i vanlig og sikker stil - og har udenrigsministeren med på sidelinjen

Offentliggjort Sidst opdateret

Danmarks 77-årige majestæt er på egen taget på statsbesøg i Ghana, hvor hun blandt meget andet skal hilse på en række andre regenter.

Besøget, der er dronningens 53. i rækken, er en del af et erhvervsfremstød, og derfor er Margrethe naturligvis heller ikke helt alene i det afrikanske land.

Der hentydes blot til, at det er første gang, at prinsgemalen ikke er med. Til gengæld er blandt andre udenrigsminister Anders Samuelsen med.

Modtages af præsidenten

Og Danmarks dronning stråler midt i Afrika.

Besøget blev indledt torsdag, hvor Forsvarets jetfly satte næsen ned i den lokale lufthavn.

Dronningen indledte det tætpakkede program med at blive modtages af Ghanas Præsident, Nana Addo Dankwa Akufo-Addo i Præsidentpaladset.

Senere torsdag skulle Margrethe besøge den danske erhvervs-delegations udstilling på Hotel Kempinski i hovedstaden Accra.

Hun fik slottets historie

Derefter besøgte hun kongen af Osu, inden hun torsdag eftermiddag lagde vejen forbi Osu Castle, der ligger ved kysten til Atlanterhavet.

Ved ankomsten blev dronningen modtaget af lokale ghanesiske konger, samtidig med, at hun fik fortalt om slottets historie.

Sidste punkt på eftermiddagens agenda var et besøg på kunstcentret Arts & Design Centre, der blev grundlagt i 2014 af kunstner og tømrer Constance Swaniker.

Besøger unge mennesker

Formålet med centret er at uddanne unge mennesker til at levere produkter af håndværksmæssig høj kvalitet og godt design til en overkommelig pris.

Torsdag aften deltager dronning Margrethe i præsidenten af Ghanas gallataffel, der foregår på Accra International Conference Center.

Under middagen vil Præsidenten og Dronningen holde tale.

Ikke uden lig i lasten

Det er i øvrigt ikke helt lig uden lig i lasten, at den danske delegation er taget på statsbesøg i det vestafrikanske land.

I 1659 kom de første danskere til Guldkysten, der i dag er Ghana. Det skriver DR på deres hjemmeside.

Her handlede de med guld og eflenben, men fra 1673 begyndte Danmark også at sende slaver fra Guldkysten til de dansk-vestindiske øer.

Slaver med danske skibe

Intet mindre end mellem 85.000 og 110.000 personer blev sendt fra Guldkysten på danske skibe.

– Men den del af fortiden er lagt på hylden, understreger Shirley Ayorkor Botchung, der er Ghanas udenrigsminister.

Statsbesøget varer til og med lørdag – og Kendte.dk følger naturligvis regentens færden i Afrika.

Powered by Labrador CMS