Connie Nielsen: Kvinder på film er ofte langt fra virkeligheden

Filmbranchen portrætterer ikke rigtige kvinder, mener Connie Nielsen, der er aktuel i "Wonder Woman".

Den dansk-amerikanske skuespiller Connie Nielsen er træt af den måde, kvinder ofte bliver portrætteret på i film. Foto: Scanpix/Uffe Weng
Udgivet Opdateret

Selv om vi skriver år 2017, er der stadig meget at kæmpe for som kvinde i filmbranchen.

Det oplever den danske skuespillerinde Connie Nielsen, der i filmen “Wonder Woman” indtager rollen som dronning Hippolyta.

En rolle der adskiller sig fra mange af dem, man ellers bliver tilbudt som kvinde, fortæller hun.

– Jeg sagde ja til rollen, fordi jeg spiller en mor, der er kriger og leder, ligesom mange af de kvinder jeg kender i virkeligheden, som gør nogle utrolige ting i verden, siger Connie Nielsen og fortsætter:

– Men det er meget sjældent, vi ser dem gengivet på film og i de historier, vi fortæller om os selv, og det er synd. Det er desværre rigtig svært at få sat en film op, som handler om en kvinde, der gør en masse fantastiske ting, siger Connie Nielsen.

Stærkt kvindeligt forbillede

I sin barndom har hun haft et stærkt kvindeligt forbillede, som hun selv har lært en masse af.

– Min oldemor var en utrolig kvinde, hun havde biografer og kørte sin egen forretning fra 1930’erne til 1960’erne. Hun var en meget stor personlighed, som jeg var lidt bange for, siger Connie Nielsen, der beundrede sin oldemor for at turde at lytte til sig selv.

– Hun var i stand til at stå på sine egne to ben altid, og jeg tror, det er mere vigtigt, end kvinder egentlig forstår, siger Connie Nielsen.

– Folk har ofte brug for os kvinder til alle mulige forskellige kapaciteter, vores forældre, børn og venner har brug for os, og så skal vi arbejde på samme tid. Både biologisk og kulturelt er vi ligesom gearet til, at vi skal give alle det, de har brug for, siger Connie Nielsen.

Som et kendt ansigt har skuespillerinden i mange år været vant til, at mange øjne hviler på hende, men at hun skulle være i en position, hvor hun skal agere som et forbillede, mener hun ikke.

– Nej, det gør jeg ikke, for jeg synes ikke, man skal forestille sig selv som et forbillede for nogen. Jeg tror, man skal lytte efter sin indre stemme, det handler ikke om at være et forbillede. Man skal leve med en integritet omkring sine egne værdier, siger hun.

“Wonder Woman” har premiere den 1. juni.

/ritzau/FOKUS

Powered by Labrador CMS