Burhan G i Toppen af poppen: -Musikken blev min redning

Burhan G fortæller, at han ikke aner, hvem han ville have været, hvis ikke han havde musikken.

Udgivet Opdateret

Årets udgave af tv-programmet “Toppen af poppen”, hvor musikere fortolker hinandens musik, slutter af med en musiker, der i den grad har prøvet at ligge i toppen af hitlisterne med indtil videre 13 top 10-numre.

Burhan G kan næste år fejre 15-års jubilæum for debutsinglen og signatursangen “Burhan G”.

Spændende udfordring

I programmet beskriver han musikken som sin redning, sit sprog og sin identitet, så derfor sagde han blandt andet ja til at medvirke:

– Jeg synes, det var en spændende udfordring og følte mig inspireret til at fortolke de andre deltageres sange. Så det var egentlig ikke den store beslutning, siger den 34-årige musiker.

– Jeg vil gerne kunne give publikum en oplevelse. Noget de kan mærke. Jeg håber, de andre deltagere sad tilbage med en følelse af, at det lykkedes, uddyber den Danish Music Award-vindende sanger.

I årets udgave af “Toppen af poppen” medvirker Burhan G i programmet sammen med Karl William, Aura, Caroline Henderson, Dorthe Gerlach, Michael Falch og Søren Huus.

Store musikalske oplevelser

Det udmøntede sig i store musikalske oplevelser, fortæller søndagens hovedperson.

– Da Søren Huss begynder på sin fortolkning af “Mest ondt” på min dag, så går det rent ind. Langt mere end nogle af de tidligere optrædener, som han har lavet i programmet, siger Burhan G og uddyber:

– Jeg har altid været stor fan af ham, hans sangskrivning og så den der vokal. Det satte sig. Og det kan jeg heller ikke skjule i programmet. Det var en ret vild oplevelse.

Hvilke numre, de andre musikere fortolker fra Burhan G’s karriere, kan ses i “Toppen af poppen”, der sendes søndag klokken 20.00 på TV2.

/ritzau/FOKUS

Powered by Labrador CMS