Britisk verdensstjerne hylder Roskilde Festival

Musiker Damon Albarn gæster K.B. Hallen i juni som del af en månedlang fejring af Roskilde Festival.

Udgivet Opdateret

Når Roskilde Festival i år løber af stablen, er det 50. gang, at festivalen afholdes, og det jubilæum bliver markeret over det meste af 2020.

Roskilde Festival planlægger nemlig at fejre sig selv med en lang række arrangementer, der strækker sig fra årets første måneder ind i efteråret.

Og det første arrangement, som festivalen har offentliggjort, bliver med den britiske musiker Damon Albarn.

Det skriver Roskilde Festival i en pressemeddelelse.

Nyt projekt

Damon Albarn gæster K.B. Hallen i København den 10. juni med sit seneste musikalske projekt “The Nearer the Fountain, More Pure the Stream Flows” for at fejre Roskilde Festival.

– Damon Albarn er et perfekt eksempel på, at et solidt bagkatalog ikke nødvendigvis står i kontrast til konstant udvikling. Som kunstner forstår han om nogen at forny sig, og det er på mange punkter de samme værdier, Roskilde Festival hviler på, udtaler Roskilde Festivals programchef, Anders Wahrén, i en pressemeddelelse.

Otte gange på Roskilde

Damon Albarn har tidligere gæstet Roskilde Festival adskillige gange.

Første gang var i 1992, hvor han og resten af britpopbandet Blur gav koncert på festivalens Blå Scene med blot et enkelt album i bagagen.

Siden har han været på plakaten otte gange – både solo, med Blur og som en del af Gorillaz, Africa Express og The Orchestra of Syrian Musicians.

Powered by Labrador CMS