Brillerer i krydstogtdrama

Trine Dyrholm er bedre end nogensinde før i Michael Noers film "Birthday Girl", skriver Berlingskes anmelder.

Udgivet Opdateret

Anmeldelser af 'Birthday Girl'

Berlingske giver 'Birthday Girl' fem stjerner og fremhæver filmens 'afstemte' karakterer og 'stramt komponerede handling'.

Trine Dyrholm roses for sin præstation i filmen, hvor hun spiller en mor, hvis datter bliver voldtaget på et krydstogtskib.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Flere medier har anmeldt den nye danske film "Birthday Girl", der har premiere torsdag og har sit omdrejningspunkt pĂĄ et krydstogtskib.

Og anmelderne er generelt set venligsindede over for filmen.

I Berlingske fĂĄr "Birthday Girl" fem ud af seks stjerner. 

Der lægges blandt andet vægt på filmens karakterer, som kaldes "afstemte", og en "stramt komponeret handling".

Filmen tager budskabet op om, at det ved en voldtægt aldrig er den voldtagnes fejl, men at det altid er voldtageren, der er skyldig.

Formidabel Dyrholm

- Alligevel kan en dygtig filminstruktør som Michael Noer få os i tvivl om moral, ansvar og skyld i "Birthday Girl". Særligt når handlingen lægges i hænderne på formidable skuespillere som Trine Dyrholm, der er bedre end nogensinde i det tætskrevne drama, skriver Berlingskes anmelder Kristian Lindberg.

Et drama udspiller sig i filmen "Birthday Girl", da en mor finder ud af, at hendes datter er blevet voldtaget, og at hun mĂĄ tage sagen i egen hĂĄnd, hvis forbrydelsen skal opklares. (Arkivfoto).

I filmen tager en mor (Trine Dyrholm), sin datter (Flora Ofelia Hofmann Lindahl) og datterens veninde (Maja Ida Thiele) på cruise til Caribien for at fejre datterens 18-års fødselsdag.

Mareridt

Men allerede efter første aften bliver turen til et mareridt, da moren finder ud af, at datteren er blevet voldtaget, at datteren intet husker, og at det er op til hende, hvis voldtægten skal opklares.

I Politiken fremhæves ogsĂĄ Flora Ofelia Hofmann Lindahl, der ifølge anmelder Kim Skotte "understreger sit store talent". 

Anmelderen er særligt glad for filmens første del, hvor særligt spændingerne mellem mor og datter er fremtrædende.

- Ved, det ender galt

- Fra filmens første billeder af en Trine Dyrholm drivvåd og forblæst på dækket i rød katastrofebelysning ved vi, at det ender galt, skriver Kim Skotte og giver filmen fire ud af seks hjerter.

Ifølge Informations anmelder Lone Nikolajsen "skorter det hverken på plotfremdrift eller -twists" i filmen.

Savner timing

- Til gengæld kan man godt savne den sikre sans for fortælletempo og veltimet plotafvikling, der karakteriserer Michael Noer, når han er bedst.

- Birthday Girl vil mange ting på én gang - fortælle om ulykkelig og forfejlet moderkærlighed, tematisere overgrebshåndtering og udfolde en kriminalgåde - og den formår ikke altid at bygge tilstrækkeligt op til sine vendepunkter, skriver Lone Nikolajsen.

Filmen vises i biografer landet over.

Powered by Labrador CMS