Birgitte Hjort afslører: Sådan holder jeg figuren

Skuespillerinden Birgitte Hjort Sørensen tror på en livsstil, hvor man lever sundt 80 procent af tiden.

En kvinde bør altid have sit kørekort, pas og et kreditkort til sin egen konto i tasken, lyder det fra Birgitte Hjort Sørensen. Foto: Søren Bidstrup/Scanpix (Arkivfoto)
En kvinde bør altid have sit kørekort, pas og et kreditkort til sin egen konto i tasken, lyder det fra Birgitte Hjort Sørensen. Foto: Søren Bidstrup/Scanpix (Arkivfoto)
Udgivet Opdateret

Hun har spillet politisk journalist i den Bafta-nominerede successerie “Borgen” og wildling i det hyper hypede fantasibrag “Game of Thrones”.

Hun scorede en rolle i det Martin Scorsese-producerede 70’er drama “Vinyl” og spiller i øjeblikket på en af verdens fineste teaterscener i rollen som Madame de Tourvel i stykket “Farlige forbindelser” på Broadway.

Sådan holder hun sig underskøn

Birgitte Hjort Sørensen har i den grad betaget publikum verden over, og nu afslører den 34-årige dårende danske darling over for det amerikanske madmadie The New Potato, hvordan hun holder sig så underskøn.

– Jeg forsøger at dyrke en eller anden form for motion tre til fem gange om ugen. Jeg skifter mellem intervalløb, forskellige styrkeøvelser og yoga. Jeg mediterer 15 minutter, lige efter jeg vågner og dyrker bagefter en eller anden form for motion.

– De fleste morgener laver jeg kulhydratfattige pandekager ud af moset banan og søde kartofler, æg og mandelmel og får derefter en kop kaffe. 80 procent af tiden holder jeg mig væk fra kulhydrater og sukker – så ingen brød, pasta, ris eller kartofler i hverdagen, fortæller hun til mediet.

Søde sager kun i weekenden

Det er kun i weekenden og ved særlige lejligheder, at skuespillerinden synder søde sager, og nøglen til hendes livsstil er netop nydelse generelt, forklarer den danske stjerneskuespillerinde.

– Nyd. Så simpelt er det – til en vis grad kan man selv beslutte, hvordan man oplever de fleste situationer. Man kan det meste af tiden vælge at fokusere på dét i stedet for at være ked af det, vred eller frustreret, siger skuespillerinden og giver sit bedste generelle råd.

– Lad være med at overtænke tingene – bare gør det. Det fejler aldrig.

Birgitte Hjort Sørensen kan ses i den danske actionfilm “3 ting” fra 18. maj næste år.

/ritzau/FOKUS

Powered by Labrador CMS