Bille August vippet af pinden: Her er årets dyreste villa

Udgivet Opdateret

Den tidligere teaterdirektør Jes Kølpin har solgt årets dyreste villa.

Filminstruktøren Bille August kan ikke længere prale af at have solgt årets dyreste villa.

Det kan til gengæld ejendomsmatador og tidligere teaterdirektør Jes Kølpin, der – i samarbejde med ejendomsmægler Kristian Lützau – har solgt sin villa på Richelieus Allé 4 i Hellerup for 37,8 millioner kroner, hvilket gør den til den dyrest handlede villa i hele 2016. Det skriver boligsiden Boliga.

Til sammenligning indkasserede Bille August 37 millioner kroner for sin gamle villa på Onsgårdsvej i samme postnummer.

Jes Kølpin, der er far til balletdanseren Alexander Kølpin, betalte selv 40 millioner kroner for villaen i 2008 kort før finanskrisen ramte Danmark.

Udbudt til 48 millioner

Selvom den i alt 348 kvadratmeter store villa i tre plan kan bryste sig af at være årets dyreste, så er der alligevel et stykke op til oprindelige udbudspris på 48 millioner kroner.

Det betyder, at Jes Kølpin har givet et afslag på 10,2 millioner kroner, hvilket imidlertid ikke er uhørt for villaer i den prisklasse.

Eksklusivt område

Villaen ligger i et meget eksklusivt område i Hellerup med direkte adgang til Øresund og privat strandhus med sauna, og den kommende ejer kan desuden se frem til at råde over grunden på 1.211 kvadratmeter.

Ejendommen blev oprindeligt opført i 1907, men ifølge mæglerens annonce er den ombygget i 2000 af arkitekten Tage Lyneborg.

Jes Kølpin satte villaen til salg i i juni 2013.

Se billederne øverst i artiklen…

Powered by Labrador CMS