Bedste veninder stryger til tops

Sofie og Dagmar på 11 år vinder børnenes MGP, der blev afholdt i Jyske Bank Boxen foran 10.000 tilskuere.

SODA synger sangen ‘Bedste veninder’ ved børne MGP. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen/ DR/Scanpix 2019)
Udgivet Opdateret

Det blev duoen Soda, der løb med sejren ved børnenes MGP 2019. Showet løb af stablen lørdag aften. Gruppen består af Sofie og Dagmar, der begge er 11 år, og sangen handler om to bedste veninder, der bliver uvenner over en dreng.

Ifølge DR er pigerne bedste veninder i virkeligheden, og sammen kan de nu kalde sig vindere af årets MGP.

– Jeg havde ikke regnet med det. Jeg er rigtig glad, lyder det fra Dagmar, da de to vindere bliver kaldt op på scenen.

Foran en fyldt sal med festglade børn og deres forældre dansede og sang pigerne sig hele vejen til finalen og videre end det. Soda har skrevet sangen, fordi de godt kan lide, når der er lidt drama i sange, skriver DR, der sendte showet live.

Konkurrencen blev afholdt i Jyske Bank Boxen i Herning, hvor 10.000 tilskuere var mødt op for at overvære de forskellige optrædener. 460 børn havde sendt deres bidrag til MGP, hvor 50 af dem gik videre til tre workshops.

Lørdag stod ti optrædener så tilbage, som både dækkede over grupper og solister. Men i løbet af aftenen blev sangene til tre, der skulle dyste i finalen. Ud over at synge og danse havde de tre finalister også en anden ting til fælles. De var alle piger.

Søstrene Lisa og Xenia på 12 og 15 år kom på andenpladsen med sangen “Ham, som troede”. Nummeret handlede om drenge, der tror, de kan manipulere en pige.

Sidst i finalen kom 10-årige Astrid, der sang sig til en tredjeplads med nummeret “Når jeg danser”. Mens Soda vandt med 37 procent af stemmerne, fik andenpladsen 35 procent, mens 10-årige Astrid fik 28 procent.

Inden showet er de mange deltagere blevet rustet ved at deltage i forskellige bootcamps.