Balletkongen fra Vild Med Dans er blevet voksen

Nikolaj Hübbe fylder 50 år mandag - men har haft balletten inde under huden de seneste 40 år. De fleste danskere kender dagens fødselar som den hårde dommer i TV 2's dansekonkurrence.

Her er dagens fødselar i rollen som den forførende Puk – i Flemming Enevolds opsætning af “En Skærsommernatsdrøm” på Gladsaxe Teater tilbage i 1998. Dengang var Nikolaj Hübbe bare 30 år. Foto: Scanpix (Arkivfoto)
Her er dagens fødselar i rollen som den forførende Puk – i Flemming Enevolds opsætning af “En Skærsommernatsdrøm” på Gladsaxe Teater tilbage i 1998. Dengang var Nikolaj Hübbe bare 30 år. Foto: Scanpix (Arkivfoto)
Udgivet Opdateret

Dagens fødselar har i dén grad optrådt på de bonede gulve – og gør det i øvrigt fortsat med jævne mellemrum.

Nikolaj Hübbe fylder 50 år mandag, og den iøjnefaldende herre har nærmest altid vidst, at han ville være “noget” inden for dansen.

Som femårig var han således med sine forældre på Det Kongelige Teater, hvor de så balletten ”Nøddeknækkeren”.

Mens balletdanserne strøg hen over scenen, tænkte Nikolaj Hübbe ved sig selv: ”Det der, det vil jeg også.” Det skriver Kristeligt Dagblad.

Faldt i gryden som barn

Hübbe begyndte på Det Kongelige Teaters balletskole i en alder af 10 år.

– Da jeg som femårig så ballet første gang, blev det et skelsættende lynnedslag, som jeg aldrig har fortrudt. Dans og ballet har lige siden været mit ét og alt, fortæller dagens fødselar i et interview med DR.

Han sammenligner faktisk sin situation med Obelix’ – den store kæmpe fra Asterix-tegneserien, der som spæd falder i gryden med trylledrig.

I 1986 blev Nikolaj Hübbe medlem af balletkorpset ved Den Kongelige Ballet og bare to år senere blev han udnævnt solodanser.

Solodanser i New York

Dagens fødselar har haft fokus på balletten det meste af sit liv – og han har i den grad også haft succes med dansen.

I 1992 blev han hentet til den verdenskendte New York City Ballet som solodanser, og jobbet blev en kulmination af mange års drømme og hårdt arbejde, ifølge fødselaren selv.

Nikolaj Hübbe søger allerede i 2000 jobbet som balletmester hjemme i København – men han for dog første stillingen i 2008.

Kokain-historie slog ham ikke ud

I 2011 bliver han et endnu mere kendt ansigt, da han takker ja til “jobbet” som dommer i den succesfulde “Vild med Dans”-konkurrence på TV 2.

I den forbindelse skriver Se & Hør, at Nikolaj Hübbe er kokainmisbruger – og at misbruget fører alvorlige samarbejdsproblemer på Den Kongelige Ballet med sig.

Skriverierne stod Nikolaj Hübbe dog igennem – og han er fortsat både balletmester og “Vild med Dans”-dommer – hvor han nu er i gang med sin syvende sæson.

Lige nu er der ingen kæreste i Nikolaj Hübbes liv, og ifølge Se & Hør er han i tvivl om, hvor vidt han søger en at dele hverdagen med på dette tidspunkt i sit liv.

Powered by Labrador CMS