Annette Heick dyrker krigsfilm og lurer gerne på den britiske dronning

Lørdag er Annette Heick vært ved melodigrandprixet - et program, hun selv kan finde på at tænde sit tv for.

Udgivet Opdateret

Når Annette Heick ikke står på scenen som vært ved Dansk Melodi Grand Prix, som hun gør det lørdag aften i Gigantium i Aalborg eller er ude at optræde, kan hun ofte findes der hjemme foran tv’et eller i biografen, hvor hun gerne ser de nyeste krigsfilm.

Læs meget mere om afviklingen af MGP-festen her.

Her fortæller tv-værten om sit kulturforbrug:

Hvilken film så du sidst, der gjorde et indtryk på dig?

– Jeg har lige set “Slumdog Millionaire” igen, men denne gang så jeg den med mine børn på 9 og 13. Det er en fremragende film, og de tog meget godt imod den.

– Jeg har også set “Dunkirk” for nylig, og den slog alt, hvad jeg har set tidligere. Pulsen er helt oppe lige fra starten, og man har ingen ro.

– Jeg elsker bare krigsfilm af en eller anden årsag. Det er interessant at prøve at sætte sig ind i, hvad det er for nogle komponenter i os mennesker, der gør, at vi kan komme helt derud på kanten. Man er jo dybt desperat i krig. Og så har jeg bare en kæmpe beundring og respekt for det militære arbejde.

Hvilke serier streamer du?

– “The Crown”! Jeg har også sagt til mine forældre (Keld og Hilda Heick red.), at de er nødt til at se den, for det er det mest sindssyge. Den er så flot lavet, at man nærmest ikke begriber det, og man føler det, som om man sidder og kigger durk ind i soveværelset hos den britiske dronning. Det er mega godt fortalt, og jeg synes simpelthen, det er verdensklasse.

– Jeg kan også godt lide “Modern Family”, hvor man får de der 20 minutter lange afsnit, som man bare kan grine af. Og så er jeg vild med DR’s dramaserier. Jeg synes, at “Herrens Veje” var forrygende.

Hvilke podcasts hører du?

– Jeg podcaster altid “Fonk! Det er lørdag”, det er bare mit program, og så hører jeg altid “Det vi taler om”. Det er et sladreprogram, men på en måde synes jeg, at jeg er nødt til at følge med, for meget af det tager udgangspunkt i den underholdningsverden, jeg kommer fra. Men jeg føler mig også godt underholdt, når jeg hører det.

– Jeg synes, Radio24syv laver mange gode programmer, og så hører jeg ofte de længere Third Ear-føljetoner, når jeg kører lange ture.

Hvilket program kan få dig til at tænde for tv’et?

– Der er jeg nødt til at sige melodigrandprix. Hvis jeg ikke stod på scenen, havde jeg set det i fjernsynet.

– Jeg kan rigtig godt lide tanken om, at næsten halvdelen af nationen sidder og ser med, så man har en oplevelse af fællesskab. Det er noget, vi er sammen om. Og så er melodigrandprix bare livsglæde, og folk der har en fest.

Hvilken bog ligger på dit natbord?

– Det gør Lee Strobels “Research om Jesus”, hvor en amerikansk journalist begiver sig i kast med at researche på Jesus, efter at hans kone pludselig proklamerer, at hun er blevet kristen. Jeg synes, at den historiske Jesus og alt, hvad der findes af kilder og noget, der indikerer, at han fandtes, er mega spændende.

Hvilke magasiner køber du?

– Jeg køber alt for mange! Bare på mit hotelværelse lige nu (i Aalborg, hvor Dansk Melodi Grand Prix bliver afholdt, red.) ligger der Costume, Rum, Bo Bedre og Boligen. Det er “eye candy”. Så er der lige et lækkert køkken eller en flot plante, og man kan godt blive lidt inspireret.

Hvor går du ud for at være kulturel?

– Jeg har en plan om, at når hele min familie snart bor i Danmark – vi har jo boet i Sverige i mange år – så skal vi have en månedlig biografdag, for det er simpelthen så hyggeligt.

– Jeg går også meget i teatret og kan godt lide at rejse rundt og se forestillinger. For nylig har jeg været både i Sverige og i New York.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS