Anne-Marie er verdens bedste: -Fuldstændig vildt!

Laser Radial-sejleren Anne-Marie Rindom har haft et forrygende 2019 med en titel som verdens bedste sejler.

Udgivet Opdateret

Resultaterne taler for sig selv.

En VM-sejr. En EM-sejr. Og en udnævnelse til World Sailor of The Year.

Artiklen fortsætter efter videoen

Laser Radial-sejleren Anne-Marie Rindom har haft en 2019-sæson, der må siges at være vellykket.

– Det har været en rigtig god sæson, fortæller Anne-Marie Rindom til Kendte.dk.

Med fire sejre i seks stævner burde grundlaget for et godt 2020 også være lagt, men verdens bedste sejler er klar over, at forventningen til hendes præstation er i top.

Ikke sat næsen op efter sejr

Den 30. oktober 2019 blev en skelsættende dag i den 28-årige sejlers liv.

– Jeg håbede selvfølgelig på at vinde, men bare det at være en del af de tre nominerede var helt vildt. Nærmest bare det at komme til Bermuda, hvor prisuddelingen blev afholdt, var vildt. Jeg havde på ingen måde sat næsen op efter at vinde, siger Anne-Marie Rindom.

Men det blev altså hendes navn, der blev råbt op.

Fuldstændig sindssygt

Hun blev dermed den første dansker nogensinde, der har vundet titlen som World Sailor of The Year.

– Jeg blev vildt glad. Det var jo fuldstændig vildt! Det er jo de helt store sejlikoner, der har vundet prisen tidligere. Det er sejlere, der har vundet OL-guld og flere VM-titler. Det er fuldstændigt sindssygt, siger den 28-årige og uddyber, at det er den mest prestigefyldte pris i sejlsport.

Den danske sejler skriver sig dermed ind i historien side om side med de store sejlikoner.

Hvert år uddeles prisen fra forskellige lokationer i verdenen. I 2019 var det på Bermuda. Det betød, at Anne-Marie Rindom og hendes søster fik 48 timer på øen, inden de måtte vende hjem til Danmark igen, fordi sejlerens træning skulle passes.

Stort forventningspres på skuldrene

Forinden titlen som verdens bedste sejler havde Anne-Marie Rindom sejlet sig til en EM-sejr og en VM-sejr.

Af de seks stævner, som hun har deltaget i sæsonen 2019, blev det til fire sejre. Den sejrrige sæson har selvfølgelig givet sejleren et smil på læben, men hun kan også mærke presset stige.

– Jeg vil gerne leve op til de gode resultater, som jeg har leveret i år, så jeg kan da godt mærke, at forventningspresset stiger, siger sejleren og fortsætter:

– Det hele er bare gået op i en højere enhed i år, og det er selvfølgelig noget, som jeg vil tage med til sæsonen 2020.

Det mentale er vigtigst

Foruden den massive fysiske træning, som tager meget af sejlerens tid, så har hun i de senere år fokuseret meget på den mentale side af at være professionel sportsudøver.

Allerede i 2016, hvor Anne-Marie Rindom vandt en bronze-medalje, havde hun sin mentale træner med ved sin side. Og det har også været en vigtig del af sæsonen 2019.

– Det vigtigste er næsten den mentale træning, så man sørger for at peake, når man skal. Det er sværere at måle på sammenlignet med fysisk træning, men min mentale træning er lykkedes rigtig godt i år. Vi har fokuseret på den i nogle år, men i takt med at jeg er blevet ældre, er der bare en hel del ting, som er faldet mere på plads, siger den 28-årige sejler, der på nuværende tidspunkt befinder sig i Australien.

Hjem til jul

I Perth er Anne-Marie Rindom i gang med seks ugers vintertræning. En metode som hun og andre danske sejlere også gjorde brug af sidste år.

Sammenlignet med de danske temperaturer er det en kende nemmere at træne i længere perioder, når man når syd for ækvator på den her tid af året.

Det er dog planlagt sådan, at den 28-årige sejler vender tilbage til Danmark inden jul, så højtiden kan fejres i familiens skød.

Men så er det også ud af landet igen.

– Til januar er der mange sejlere, der rejser til Melbourne i forbindelse med VM, som skal afholdes der. Men de danske sejlere har besluttet at tage til Portugal for at få mere ro til at træne, siger hun.

I slutningen af februar går turen dog også for de danske sejlere til Melbourne, hvor VM starter den 20. februar for Anne-Marie Rindom, der fortæller, at hun i løbet af et år har omkring 260 dage i udlandet.

Kæmpe stort mål forude

Det næste store mål for Anne-Marie Rindom er naturligvis det kommende OL i Tokyo i 2020. Men det kræver en udtagelse.

Ved VM i Aarhus sidste år fik hun tilkæmpet sig en nationsplads, hvilket betød, at Danmark var sikret en plads ved OL. Det er dog endnu ikke sikkert, at det netop er Anne-Marie Rindom, der får pladsen.

Groft sagt indstilles den sejler, der har samlet flest point ved VM og et World Cup, til Dansk Idrætsforbund, som så udtager vedkommende. Det forventes at ligge fast i maj.

– Ved min OL-deltagelse i Rio fik jeg bronze, så jeg forventer da, at hvis jeg bliver udtaget, så er ambitionerne at være med i kampen om medaljer, siger hun.

Fremtiden er uvis, men hvis 2020 former sig på ligeså lovende vis, som 2019 gjorde for Anne-Marie Rindom, så må chancerne for flere podiumpladser være inden for rækkevidde.

Powered by Labrador CMS