Alex: Børnene føler sig udstødt

Rystet over, at børn strippes for titler

Udgivet Opdateret

Prins Joachim, prinsesse Marie og grevinde Alexandra er rystede i deres grundvold over, at Kongehuset netop har meddelt, at alle prins Joachims børn fra 1. januar 2023 ikke længere er prinser og prinsesser.

De fire børn må fremover kun kalde sig grever og komtesser og får frataget de mere fornemme titler som prinser og prinsesser.

Grevinde Alexandra udtaler sig til BT på både egne og Joachim og Maries vegne.

- Vi er alle uforstående over for beslutningen. Vi er kede af det og i chok. Det her kommer som et lyn fra en klar himmel. Børnene føler sig udstødt. De kan ikke forstå, hvorfor deres identitet tages fra dem, siger Alexandra til BT.

Dybt påvirket

Hendes talskvinde, Helle von Wildenrath Løvgreen, tilføjer, at grevinden er for påvirket og chokeret over Kongehusets dramatiske udmelding til at udtale sig yderligere nu og her.

I Kongehusets pressemeddelelse som er ord direkte fra dronning Margrethe lanceres degraderingen som en naturlig forlængelse af, at det i 2016 blev besluttet at smække pengekassen i til alle andre børnebørn af Margrethe end prins Christian.

Han vil som det eneste af Margrethes børnebørn modtage såkaldte "årpenge".

Prins Joachims efterkommere kan ud over greve- og komtessetitlerne lade sig tiltale som "excellencer", fremgår det af pressemeddelelsen.

Står sammen mod dronning Margrethe

Dronningen Margrethe fremstiller ændringen som en mulighed for en friere tilværelse for de fire børnebørn, men sådan bliver det tilsyneladende ikke opfattet af prins Joachim, prinsesse Marie og Grevinde Alexandra som i dette anliggende fremstår som en sammentømret treenighed.

Kun prins Joachim må fremover bære den titel. Sønnerne, Felix og Nikolai, er degraderet til grever fra 1. januar næste år.
Kun prins Joachim må fremover bære den titel. Sønnerne, Felix og Nikolai, er degraderet til grever fra 1. januar næste år.
Powered by Labrador CMS