Afvist erstatningskrav: Står nu med megaregning

Morten Helveg står med regning på flere hundrede tusinde kroner efter at have forsøgt at få erstatning for overvågning. Det er jo ikke særlig sjovt, siger han.

Morten Helveg er fanget med en meget stor regning. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
Udgivet Opdateret

Det var en grov krænkelse, da europaparlamentariker Morten Helveg Petersen (R) fik hacket sit kreditkortbrug som én flere end 100 kendte i Se og Hør-sagen.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Men det skal ikke udløse en erstatning. Det slog Højesteret onsdag fast. Morten Helveg fortæller, at han tager dommen til efterretning:

– Men jeg forstår stadig ikke helt, at det at være udsat for så grove krænkelser, som det er tilfældet her, ikke skulle kunne udløse en godtgørelse.

Hacket

Politikerens kreditkorttransaktioner blev hacket og videresendt af den såkaldte tys-tys-kilde til Se og Hør 10-11 gange fra juni 2008 til september 2009.

Se og Hør brugte en af oplysningerne i en artikel fra juli 2008, hvor det fremgik, at Helveg havde været på et bestemt diskotek i Berlin. Desuden stod Helveg fra november 2008 til februar 2009 på en liste over kendisser, som kilden sendte til Se og Hør.

Selv om Helveg har været udsat for “grove retsstridige krænkelser af sit privatliv”, så finder Højesteret, at de ikke er egnet til at “påvirke hans selv- og æresfølelse”.

Krævede godtgørelse

Morten Helveg krævede i Højesteret en godtgørelse på 75.000 kroner. Kravet var rejst mod tidligere chefredaktør Henrik Qvortrup, bladhuset Aller Media og tys-tys-kilden.

Politikeren blev i by- og landsret pålagt at betale sagsomkostninger, der løb op i 320.000 kroner. De omkostninger slipper han ikke for, men han skal ikke betale yderligere for behandlingen i Højesteret.

– Det er jo ikke særligt sjovt. Som dommen siger, er jeg blevet udsat for grove retsstridige krænkelser, og så er det ikke særligt sjovt at stå og skylde en kvart million, siger Helveg.

Andre sager afvist

I en tilståelsessag i 2016 modtog Aller Media en bøde på ti millioner kroner.

Tys-tys-kilden fik en dom på halvandet års ubetinget fængsel, mens Qvortrup fik et år og tre måneders fængsel, hvoraf de 12 måneder blev gjort betinget.

Yderligere to journalister og tre chefer er straffet i sagen.

En række andre kendte har krævet erstatning. Deres sager har afventet sagen i Højesteret. Det er endnu uvist, hvad der skal ske i deres sager.

Powered by Labrador CMS