Adam Price har fået et gigantisk ansvar

Der er fokus på de unge og nordisk mytologi i Netflix-serien "Ragnarok", som Adam Price står bag.

Offentliggjort Sidst opdateret

Når unge og voksne over hele verden kommer hjem fra studie og job fredag aften og smider sig i sofaen foran deres computer eller tv for at holde weekend, er der en chance for, at det er Adam Prices nye Netflix-serie “Ragnarok”, de vælger at lade sig underholde af.

Ikke mindre end 167 millioner abonnenter i 190 lande får nemlig ifølge Netflix adgang til serien, som danskeren har skrevet manuskriptet til.

– Det er en helt vild tanke og et stort ansvar, som man skal tage alvorligt, siger Adam Price om det potentielle store publikum.

– Men jeg synes netop, at Netflix tager ansvar ved at gå ud og lave lokale produktioner, så det ikke kun er Hollywood, der er støbeskeen til alt. Her har de bedt os i Norden om at lave en serie, der forhåbentlig vil interessere hele verden, siger Adam Price.

Magnes fortælling

“Ragnarok” er et coming-of-age-drama inspireret af den nordiske mytologi, som handler om teenagedrengen Magne, der sammen med sin mor og lillebror flytter tilbage til Edda, en fiktiv norsk by, hvor intet er, som det ser ud til.

Og Magne, der ellers føler sig nok udenfor i forvejen, opdager, at han pludselig har fået superkræfter.

– Jeg synes jo, det er virkelig dejligt at få lov til at fortælle en genrefortælling til forhåbentlig et ungt publikum, der også slæber en masse andre ind foran skærmen, fortæller Adam Price.

– Det er en klassisk fortælling om en helt, der kommer til en lille by. Han ved ikke, han er en helt endnu, men der skal ske noget, der kræver noget ganske særligt. Det er også et forsøg på at sige på det overordnede plan til de unge, at alle kan sådan set være helten. Og hvad nu, hvis det er dig?, spørger Adam Price retorisk.

Noget helt andet

Selv om han kalder fortællingen for klassisk i sin form, så er den langt fra det håndværk, man ellers forbinder Adam Price med.

– Jeg har fået lov til – og det er super dejligt – at forny mig selv og forhåbentlig også lave noget, der er genrefornyende, fortæller manuskriptforfatteren.

– Nu har jeg jo i mit arbejde beskæftiget mig med en realisme på et andet plan i mange, mange afsnit – først en politisk realisme i “Borgen” og bagefter en kulturel realisme i folkekirken med “Herrens veje”, forklarer Adam Price.

Derfor har han nydt at kaste sig ud i noget, der både er overnaturligt og nordisk. Kreativt kalder han det en kæmpe glæde, for det har også tvunget ham til at bryde ud af nogle rammer.

– Jeg er jo en gammel DR-dreng, som er oplært af et system, der blev fremelsket igennem de mange år, hvor DR var den primære udbyder i Danmark. Det var en enestående position, de havde og til dels stadig har, siger Adam Price.

– Men verden har ændret sig, også for DR. Engang havde vi næsten en formel, men nu har man været nødt til at ødelægge støbeskeen. Tv-serien er blevet sublimeret og har fået så meget turbo på internationalt de sidste ti år, hvor det er blevet en helt anden kunstart, og det er man nødt til at forholde sig til, siger han.

Krav

Den skærpede konkurrence sætter krav til den 52-årige manuskriptforfatter.

– Det kræver, at jeg også fornyer mig selv og vover mig ind på genrer, som jeg ellers primært har ladet mig underholde af, men ikke selv har skrevet i, siger han og kalder det en kæmpe gave.

– Det er jo også lidt en drengedrøm at få lov til at lave en serie som denne, for her har alt været muligt, og jeg har fået lov til at sætte fantasien helt fri, forklarer han.

Hvis det står til Adam Price, er det ikke sidste gang, han afprøver sine evner for at skrive i nye genrer.

– Det har givet mig lov til at tænke på en helt anden måde, mens jeg skabte historien, og det er et fiks, jeg er nødt til at prøve igen, siger han.

“Ragnarok” har premiere på Netflix fredag den 31. januar.

Powered by Labrador CMS