50 år: Her er Mette Touborg i dag

Hun var stemmesluger for SF i Lejre og sikrede partiet en sjælden borgmesterpost i en årrække. Siden forlod hun politik. 15. december fylder Mette Touborg 50

Udgivet

KORT RESUME: Forlod politik for topjob

Mette Touborg, tidligere borgmester for SF i Lejre Kommune, fylder 50 år den 15. december. Hun forlod kommunalpolitik i 2016.

Hun er i dag administrerende direktør på Holbæk Sygehus, en position hun har haft siden januar 2022. Hun er ikke længere politisk aktiv.

Mette Touborg voksede op i en politisk familie, med en far der var medlem af Folketinget for SF og en mor der var regionsrådsmedlem for SF.

I 2013 blev SF det største parti i Lejre med 5677 stemmer, hvoraf 4723 tilfaldt Mette Touborg personligt. Hun bor nu i Roskilde med sin kæreste, Jens Balslev, og deres fire børn.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Hun var en populær borgmester for SF i Lejre Kommune i en tid, hvor partiet ellers havde det svært, og hun trådte også til som partiets næstformand.

Der var nok en del SF'ere, der håbede, at hun kunne fristes til at stille op til Folketinget og også her trække stemmer til. Men sådan gik det ikke.

Mette Touborg, der 15. december fylder 50 år, forlod kommunalpolitik i 2016 til fordel for et job som administrerende direktør i Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune.

I dag er hun administrerende direktør på Holbæk Sygehus, hvor hun har været siden januar 2022.

Hun er ikke længere politisk aktiv, men hendes grundværdier er de samme, har hun fortalt i et interview.

- Man rykker sig igennem livet, det er klart. Men jeg er af den opfattelse, at man gerne skal have de samme grundværdier, den samme identitet og integritet, som ikke bare kan forsvinde, uanset om man er sygeplejerske, borgmester eller direktør, sagde hun til Kristeligt Dagblad i 2019.

Lå i kortene

Det lå på en måde i kortene, at Mette Touborg, der voksede op i Lemvig, skulle interessere sig for politik.

Hendes far, Kristen Touborg, var i mange år medlem af Folketinget for SF og hendes mor, Anna Marie Touborg, var også politisk aktiv i SF som regionsrådsmedlem.

Som helt ung var Mette Touborg med til at starte en lokal afdeling af SFU i Lemvig.

Senere uddannede hun sig til sygeplejerske og kastede sig over det fagpolitiske arbejde i Dansk Sygeplejeråd.

Mette Touborg taler på en konference som borgmester i Lejre. I dag har hun skiftet borgmesterposten ud med et job som direktør for Holbæk Sygehus. (Arkivfoto).

Tog selv affære

Da hun senere flyttede fra København til Lejre og måtte konstatere, at det ikke var muligt at stemme på noget parti til venstre for Socialdemokraterne, så tog hun selv affære.

I 2005 stillede hun op for Socialistisk Lokalliste ved kommunalvalget, i 2008 meldte hun sig ind i SF, og ved valget i 2009 blev hun borgmester.

Det var noget af en overraskelse i en kommune, der tidligere var Venstre-land.

Det største parti

Ved valget i 2013 blev SF det klart største parti i Lejre med 5677 stemmer.

De 4723 tilfaldt Mette Touborg personligt.

- Folk er måske blevet lidt mindre bekymrede for, hvad det der Socialistisk Folkeparti er for noget.

- De ser på, om kommunen bliver drevet fornuftigt, og om de kan lide deres borgmester eller ej, sagde Mette Touborg til Berlingske i 2014 om sin popularitet.

Bor med sin kæreste

Mette Touborg bor sammen med sin kæreste, Jens Balslev.

Parret er flyttet fra Lejre til Roskilde og har tilsammen fire børn.

Powered by Labrador CMS