-Det giver mig kvalme

Lise Rønne ønsker sig en jul i børnenes tegn og helst uden for mange dyre gaver. Tv-værten får kvalme af den materielle overflod hvert år, fortæller hun

Lise Rønne har ikke haft en bestemt måde at holde jul på. Fordi hun som barn boede mellem skilte forældre - og hendes kæreste det samme - er det altid forskelligt, hvem de samles hos, og hvordan julen fejres, fortæller hun. (Arkivfoto).
Lise Rønne har ikke haft en bestemt måde at holde jul på. Fordi hun som barn boede mellem skilte forældre - og hendes kæreste det samme - er det altid forskelligt, hvem de samles hos, og hvordan julen fejres, fortæller hun. (Arkivfoto).
Udgivet Opdateret

Lise Rønne glæder sig som altid til jul. Og i år får den fuld skrue, fortæller tv-værten, der sammen med Silas Holst dansede sig til en andenplads i årets udgave af "Vild med dans".

- Jeg kommer til at gå fuldstændig juleamok i år, og hold op, hvor jeg glæder mig. Jeg taler dagligt med ungerne om det, siger Lise Rønne, der har tre børn med sin kæreste, Mikkel Lucas Overby.

Julen har så stor en plads i den 43-årige tv-værts hjerte, at noget af det første, hun forestillede sig, da hun for år tilbage købte hus, var, hvor juletræet skulle stå.

- Så er det ligesom et rigtigt hjem for mig, siger Lise Rønne.

Her fortæller Lise Rønne om sin jul:

Hvornår er det rigtig jul for dig?

- Jeg insisterer på først at tage hul på julen den første søndag i advent. Der pynter vi op, og der synes jeg, at julen begynder, siger Lise Rønne.

- Så bager vi kager og laver adventskrans og kalenderlys. Jeg synes, det er overdrevet hyggeligt, siger hun.

Hvad er dit bedste juleminde?

- Vi flyttede i hus for fire år siden, og to måneder efter fødte jeg vores tredje barn. Det var den første jul, vi selv holdt i vores eget hus, hvor hele vores familie kom til os. Det var helt vildt rørende, siger hun.

- Der var meget, der samlede sig i mig der, hvor det blev, som jeg havde drømt om: at kunne samle min familie til jul i mit eget, dejlige hjem.

Hvad er din mest mislykkede jul?

- Jeg tror ikke, at der har været en. Jeg er ikke vokset op med faste juletraditioner, fordi jeg har været skilsmissebarn, hvor vi tog en jul ad gangen, forklarer Lise Rønne.

- Det har altid været en lille smule ad hoc, hvem der samler sig hvor, og sådan er det stadigvæk.

Hvad er din rolle i julen?

- Jeg har romantiseret, at jeg skulle være den, der stod og lavede and og sovs i køkkenet. Men det har jeg prøvet to juleaftener i mit eget hjem, og det er gået bragende galt begge gange, hvor jeg har måttet udlicitere opgaven til en svoger, griner Lise Rønne.

- Nu ved jeg, at min rolle mest er at være en hyggetrold og lege med børnene. Man genoplever jo alt gennem deres øjne, så hvis de har en fantastisk juleoplevelse, er alt lykkeligt. Jeg ser meget julen i børnehøjde, siger hun.

Hvad håber du, der ligger under juletræet i år?

- Jeg vil helst have en oplevelse. Det, jeg synes, kan være sværest ved jul, er den materielle overflod, som jeg altid får kvalme af.

- Jeg mangler jo grundlæggende ikke noget, så jeg vil helst have en lille ting, som folk selv finder på - og helst ikke noget dyrt. Det kunne være den lille, gode bog, som en person har været glad for at læse, og som er en personlig gave.

Powered by Labrador CMS