Ottesen fejrer medaljejubilæum: Det var meget sjovt

Jeanette Ottesen vandt sin internationale svømmemedalje nummer 50, da hun tog VM-guld i 50 meter butterfly.

Jeanette Ottesen kan fejre et flot jubilæum, efter at hun natten til lørdags dansk tid vandt guld ved kortbane-VM i 50 meter butterfly. Foto: Gregory Shamus/Scanpix.
Jeanette Ottesen kan fejre et flot jubilæum, efter at hun natten til lørdags dansk tid vandt guld ved kortbane-VM i 50 meter butterfly. Foto: Gregory Shamus/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Svømmeren Jeanette Ottesen kan fejre et flot jubilæum, efter at hun natten til lørdags dansk tid vandt guld ved kortbane-VM i 50 meter butterfly.

Imponerende række af medaljer

Guldmedaljen føjer sig nemlig ind i en imponerende række af medaljer, som den nu 28-årige svømmer har slæbt med hjem fra VM-, EM og OL.

– Jeg tror faktisk, det er min internationale medalje nummer 50, så det skal fejres, siger Ottesen til TV2 Sport.

Guldmedajle en smule uventet

Lørdagens guldmedalje kom en smule uventet, fordi det var amerikaneren Kwesi Worrell, der gik ind til finalen som favorit.

Ottesen vandt sølv på distancen ved seneste kortbane-VM for to år siden, men trods sin – for en topsvømmer – høje alder, lykkedes det hende altså at tage et skridt opad på sejrspodiet.

– Det var meget sjovt. Jeg har ikke tænkt så meget over det. Jeg har taget runde for runde. Og altså, så skete det jo bare, siger Jeanette Ottesen.

To guldmedajler

Guldet er Ottesens anden medalje ved VM i Windsor. Den første kom i hus tidligere på ugen i 4×50 meter holdmedley.

Hun vandt sine første internationale medaljer ved kortbane-EM i Rijeka i 2008. I alt er det blevet til 33 EM-medaljer, 16 VM-medaljer, foruden den bronzemedalje hun sikrede sig i holdkap ved OL i Rio.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS