Vil lade kongens ord tale for sig selv

Jens Andersen er forfatteren bag kong Frederiks nye bog "Kongeord". Han skrev også bog om kronprins Frederik.

Udgivet Opdateret

KORT RESUME AF ARTIKLEN

  • Bogen 'Kongeord' indeholder Kong Frederiks visioner og tanker, formidlet gennem samtaler med forfatteren Jens Andersen.
  • Jens Andersen, en erfaren biografiforfatter, har tidligere skrevet om prominente danske personligheder, herunder H.C. Andersen og Kim Larsen.
  • Forfatteren har haft et tidligere samarbejde med Kong Frederik, hvilket resulterede i bogen 'Under bjælken: Et portræt af Kronprins Frederik' fra 2017.
  • 'Kongeord' blev til efter en række samtaler på Amalienborg, mens Frederik endnu var kronprins, og bogen sælges nu hurtigt efter omtale på TV 2 News.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Kong Frederik overraskede alle, da bogen "Kongeord" med visionerne for hans nye kongegerning udkom onsdag.

Den bog vil befolkningen gerne have fingrene i, og da den blev omtalt på TV 2 News tidligere onsdag, solgte onlineboghandlen Saxo.com 25 eksemplarer af bogen i minuttet.

Har lagt øre og pen til

Det er ikke kong Frederik, der har skrevet bogen. 

Han har fortalt om sine tanker til forfatter Jens Andersen, der "har lagt øre og pen til kongens ord", som Andersen skriver på bogens omslag.

Selv har Jens Andersen ikke mange ord at sige om den nye udgivelse.

- Jeg har ingen kommentarer, ud over hvad der står på bogens omslag og i mit forord, idet jeg ønsker, at Kongens ord taler for sig selv, skriver han til Ritzau.

For 250 kroner kan man erhverve sig kong Frederiks nye bog "Kongeord". Den er 109 sider lang og handler om kongens visioner for sit nye job.

Mens Frederik var kronprins

I forordet til "Kongeord" skriver Jens Andersen følgende om bogens tilblivelse:

- Bogen er blevet til på grundlag af en række samtaler på Amalienborg, mens kongen endnu var kronprins.

- Det er undertegnede … der har lyttet og redigeret strømmen af ord fra en mand, der har meget på hjerte, hvad angår vores kongerige og de mennesker, der lever inden for Danmarks og rigsfællesskabets grænser.

Tidligere litteraturkritiker

Den 69-årige Jens Andersen har tidligere været litteraturkritiker på en række af landets største aviser.

Det virke lagde han bag sig i 2013 for at hellige sig til sit forfatterskab og sin foredragsvirksomhed. Det skriver forfatterweb.dk.

Har udgivet flere biografier

Han er en velkendt biografiforfatter, der debuterede i 1990 med biografien "Thit - den sidste Valkyrie" om forfatter Thit Jensen.

Siden har han udgivet flere biografer, hvoraf nogle er blevet til i samtale med biografiens hovedperson.

Han har blandt andet skrevet om H.C. Andersen, Tove Ditlevsen, Astrid Lindgren og Kim Larsen. Bogen om Larsen resulterede i, at Andersen vandt Læsernes bogpris 2019.

Ikke første gang med Frederik 

Det er ikke første gang, at Jens Andersen har kaster sig over de kongelige fortællinger. Han har tidligere haft et samarbejde med Frederik, dengang han stadigvæk var kronprins.

Det resulterede i bogen "Under bjælken: Et portræt af Kronprins Frederik", der udkom i 2017.

Han har også tidligere udgivet bøger om dronning Margrethe, heriblandt en bog med citater fra dronningen og historien om hendes første 40 år på tronen.

Powered by Labrador CMS