"Pengemand" er stadig aktiv

Peter Ingemann har spillet alt fra pop til syrerock og politiske protestsange og har også været kassemester for kolleger i branchen

Udgivet Opdateret

Overskriften på hans hjemmeside lyder: "spillemand - rock'n'roll, bluespower, syrerock, revision".

Beskrivelsen på peteringemann.dk er lige i skabet.

Peter Ingemann er en alsidig herre, der som bassist har spillet med mange af de største danske musikere, og samtidig i kraft af sin baggrund som revisor har fungeret som kassemester for en lang række kunstnere.

Musiker og revisor Peter Ingemann fylder 80 år den 6. november.

Lang karriere

Han kan se tilbage på en lang karriere, hvor han har spillet, sunget og skrevet sange i legendariske danske bands. Skousen & Ingemann, Young Flowers, Røde Mor, Kim Larsen & Bellami, Jomfru Ane Band, Musikpatruljen og Stig Møller Band.

Han har desuden produceret flere af Erik Clausens spillefilm.

Samtidig kan Peter Ingemann se fremad - til mange flere koncerter i kalenderen både i år og næste år. Blandt andet sammen med vennen Stig Møller på Drop Inn i København og med det genforenede Young Flowers.

Musiker og revisor Peter Ingemann har spillet med en lang række danske bands og musikere. En solokarriere har aldrig interesseret ham. Mandag den 6. november fylder han 80 år. (Arkivfoto).

Jazz med Beckerlee

Peter Ingemann indledte karrieren i 1960'erne, hvor han startede med at spille moderne jazz med det senere Gasolin-medlem Franz Beckerlee, og hvor han siden var med til at danne det psykedeliske rockband Young Flowers.

Da gruppen blev opløst i 1970, dannede Peter Ingemann og sangeren Niels Skousen gruppen Skousen & Ingemann.

Bandet turnerede landet rundt og står blandt andet bag sangen "Herfra hvor vi står", som blev et kæmpehit.

Mod EF

I samme periode spillede de to også i gruppen Musikpatruljen, som blandt andet leverede slagsangen til modstanderne af det europæiske fællesskab, der dengang blev kaldt EF herhjemme. Sangen indledes med teksten "Nede i Europa har de fået en fiks idé".

Kim Larsen: Blå bog

Navn: Kim Melius Flyvholm Larsen.

Født: 23. oktober 1945, 72 år.

Død: 30. september 2018.

Fødested: København.

Uddannelse: Folkeskolelærer.

Karriere: Sanger, sangskriver, guitarist og skuespiller.

Kim Larsen har siden 1970’erne været kendt som en af de mest populære kunstnere i Danmark nogensinde og har solgt millioner af plader.

Albummet “Midt om natten” er et af de mest kendte, og i 1984 blev filmen “Midt om natten” lavet. Kim Larsen spillede hovedrollen. Filmen vandt en Robert i 1985 i kategorien: Årets filmmusik.

Han debuterede som soloartist med albummet “Værsgo”, og inden det sendte han sammen med Gasolin’ pladen “Gasolin'” på gaden i 1971, fra den plade kom blandt andet “Langebro”.

Gasolin’ har udgivet otte danske album, mens bandet også udgav fire album på engelsk.

Kim Larsen udgav syv soloalbum. Derudover har han indgået i eller samarbejdet med flere bands – heriblandt Kjukken.

Kilder: rabalderband.dk dr.dk imdb.dk

Han kom det socialistiske kunstnerkollektiv Røde Mor med blandt andre Troels og Lars Trier, Erik Clausen og Leif Sylvester Petersen, som i 1970'erne turnerede med musik og teater.

"Peter Pengemand"

Som revisor har Peter Ingemann lavet regnskaber for mange musikere, blandt andre den nu afdøde Kim Larsen, der efter sigende kaldte vennen Peter Ingemann for Peter Pengemand.

Peter Ingemann spillede keyboard i gruppen Kim Larsen og Bellami.

Han har vundet flere priser i løbet af karrieren. I 2017 modtog han Musikforlæggernes Ærespris for sit livslange virke i musikkens tjeneste.

Powered by Labrador CMS