Overvågede hende når hun klædte om

Udgivet Opdateret

Kvinder er underrepræsenterede i motorsport, men det stopper ikke den danske racerkører Michelle Gatting, der 31. december fylder 30 år.

Siden hun var otte år og begyndte at køre gokart, har hun krydset klinger med drenge og mænd, og i disse år udvider hun historiebøgerne i de forskellige motorsportsklasser.

Hun er en del af projektet Iron Dames, som er sat i verden for at udbrede motorsporten hos kvinder. Sammen med sit team sætter hun mændene til vægs.

Første europamester

I 2021 blev hun den første kvindelige europamester i løbsserien Ferrari Challenge Pirelli Pro.

I 2022 blev hun og holdkammeraterne det første team udelukkende bestående af kvinder til at vinde et løb i European Le Mans Series.

I 2023 vandt Iron Dames-teamet som den første rent kvindelige besætning et løb i serien World Endurance Championship, som 24-timersløbet Le Mans er en del af. Det skete, da de vandt 8-timersløbet i Bahrain.

Yderst til højre modtager Michelle Gatting, der 31. december fylder 30, folkets hyldest under præsentationen af kørere før Le Mans i 2023.

- Vi er dygtige racerkørere

Historieskrivning er blevet hverdag for Michelle Gatting, og for hende er der slet ingen tvivl. Kvinderne hos Iron Dames kan lige så godt vinde racerløb som mændene.

- Det er vigtigt at understrege, at ja - vi er kvinder - men vi er altså også dygtige racerkørere. Der er folk derude, der har ondt i røven og påpeger, at jeg kun er på holdet, fordi jeg er kvinde. Men jeg er en kvinde, der kan vinde racerløb, sagde Gatting i 2022.

I løbet af de seneste år har hun desuden været med til at belyse grænseoverskridende adfærd i motorsporten.

Opførte sig upassende

Til Jyllands-Posten fortalte hun i 2020, hvordan hendes overordnede på et af hendes tidligere hold systematisk dukkede op, når hun klædte om til at køre racerløb. 

FØDSELSDAG

En fødselsdag er den dag i året, hvor en person er født, hvilket ikke må forveksles med en persons fødselsdato, der er den dato personen fødtes (angivet ved dag, måned og år).

Før 1814 var det ikke dagen for fødslen, der blev opført i kirkebøgerne – det var kun dåbsdagen.

I mange kulturer er der tradition for at festligholde fødselsdagen hvert år med særlig fokus på 'runde' fødselsdage.

Der er tale om rund fødselsdag, når alderen er delelig med tallet ti. Runde fødselsdage fejres ofte med en større fest.

Ved 100-års fødselsdage er der tradition for et festtelegram fra HM Dronningen. 

'Halvrunde' fødselsdage er øvrige tal delelige med 5.

Kilde: Wikipedia

Og hun fortalte, hvordan medkørere havde opført sig upassende.2

Michelle Gatting har trodset de hårde vilkår og kæmper videre for at opnå drømmen om at stå på podiet i Le Mans.

Powered by Labrador CMS