Nu får han debut på Roskilde

Første 16 navne på plakaten til Roskilde Festival byder på dronningen af alternativ rock og danske hitmagere

Udgivet Opdateret

Den danske hiphopstjerne Gilli markerer sin første solooptræden på Roskilde Festival næste år under den orange teltdug på festivalens største scene, Orange Scene.

Det står klart tirsdag, hvor Roskilde Festival har annonceret de første 16 navne, der skal pryde plakaten til næste års festival.

- Gilli er en gigant inden for dansk musik. Han er en banebrydende musiker og en storslået liveoplevelse, og vi har fulgt ham tæt i mange år.

- Nu er tiden inde til at lade ham indtage Orange Scene og blæse Roskilde Festivals publikum bagover, siger programchef Anders Wahrén i en pressemeddelelse.

Topper streaminglister

Gilli har gang på gang overlegent indtaget topplaceringen på streamingtjenesters opgørelse over de mest lyttede kunstnere i Danmark.

Gæsterne på årets festival kan se frem til at høre den unge rapper bag hits som "Verden Vågner", "Ibiza" og "Kender Ik' I Morgen".

I 2022 var Gilli den mest afspillede artist i Danmark på Spotify efterfulgt af Tobias Rahim og Ed Sheeran. (Arkivfoto).

Den danske rapper bliver flankeret af andre danske navne på plakaten. Det er blandt andet det fremadstormende danske band "Kind mod Kind" og danske "Ivan$ito", der er at finde i programmet.

PJ Harvey kommer

Selv lyder det fra Anders Wahrén, at tirsdagens offentliggørelse kommer godt omkring både genremæssigt og geografisk.

Den engelske sanger, sangskriver og musiker PJ Harvey, der anses af mange for at være dronningen af alternativ rock og i den forgangne weekend gav to udsolgte koncerter i Falkonersalen i København, er også at finde på plakaten.

ROSKILDE FESTIVAL

Roskilde Festival er Nordens største samt Europas næststørste festival, hvor der spilles rytmisk musik i mange forskellige genrer. Som på mange andre festivaler er der ikke kun musik, men også events og diverse boder.

Kilde: Wikipedia

Og den globale souldiva Kali Uchis bag storhittet "Moonlight" vender tilbage til Roskilde Festival. For seks år siden spillede hun sin første og hidtil eneste danske koncert på festivalen.

Billetsalg starter i dag

- Dengang var hun et fremadstormende talent, og nu vender hun tilbage på en større scene som en moderne global souldiva med en stemme i særklasse, siger programchefen i meddelelsen.

Billetsalget til næste års Roskilde Festival, der løber af stablen fra 29. juni til 6. juli 2024, begynder tirsdag.

Powered by Labrador CMS