Helt vildt scoop: Megastjerne spiller på dansk festival

NorthSide annoncerer torsdag Björk som hovednavn. Det er 25 år siden, sangerinden sidst gæstede Aarhus.

Dét er et navn, der sparker røv. Foto: Scanpix
Dét er et navn, der sparker røv. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Det islandske ikon Björk optræder på NorthSide 2018. Det oplyser festivalen i en pressemeddelelse.

Talsmand for NorthSide John Fogde fortæller, at det er en fantastisk følelse at få Björk tilbage til Aarhus.

– Det er et navn, som vi har haft på ønskesedlen i mange år. Hun er en ener, både musikalt og i visuel performance, siger han.

Spændte på Björks show

Netop hendes performance er arrangørerne meget spændte på.

– Hvert eneste show, hun laver, er forskelligt fra det seneste, fortæller John Fogde.

Når den populære sangerinde til sommer optræder i Aarhus, er det 25 år siden, at hun sidst spillede i byen.

Dengang var hun på plakaten til Aarhus Festuge blot to måneder efter udgivelsen af sit første soloalbum “Debut”.

– For os er det et heldigt lykketræf, at det rammer sammen med 25-års jubilæet for denne her legendariske koncert i Aarhus. Det er helt perfekt for os, at vi kan markere det, lyder det fra John Fogde.

Findes frem

Selv om det i 2018 er hele 25 år siden, at hun gæstede Aarhus, mener John Fogde, at Björk også er et navn for det yngre publikum.

Efter udgivelsen af ”Utopia”, som den nye plade hedder, tager den sensationelle sangerinde på en turné, der bringer hende til NorthSide, hvor hun skal give sin første danske koncert i seks år

– Hun er jo uden tvivl i en klasse for sig musikalsk og er den sjældne kombination af en konstant udfordrende kunstner, der også har en bred appel på grund af sine kæmpehits. Så vi er enormt spændte på at se, hvilket show den altid opfindsomme sangerinde tager med til Aarhus, udtaler John Fogde i en pressemeddelelse.

Sidste gang, et dansk publikum havde fornøjelsen af at se Björk optræde, var i 2012, da hun spillede på Roskilde Festival.

Utopia følger op på det anmelderroste album “Vulnicura” fra 2015. Björk er for alvor kendt for sange som “Human Behaviour”, “Army of Me”, “It’s Oh So Quiet” og “Bachelorette”.

Björk spiller torsdag 7. juni på NorthSide 2018 og slutter sig til navne som Father John Misty, The National og Queens of the Stone Age.

Powered by Labrador CMS