Bjarne Riis: Derfor brød jeg med Tinkov

Bjarne Riis giver sit bud på, hvorfor samarbejdet mellem ham og Oleg Tinkov brød sammen.

Udgivet Opdateret

Bjarne Riis solgte i 2013 sit cykelhold til russeren Oleg Tinkov. Halvandet år senere afbrød de samarbejdet i en hørm af foragt.

I et interview med Ekstra Bladet giver Bjarne Riis sit bud på, hvorfor det gik så galt, at Tinkov ændrede sig fra at respektere den danske cykelprofil til at lange ud efter ham i al offentlighed.

– Jeg tror, det var misundelse. Jeg nød rytternes og medarbejdernes respekt. Respekt er noget, man gør sig fortjent til. Det er noget, man bygger op over år. Det er ikke noget, man køber sig til, siger Bjarne Riis til Ekstra Bladet.

– Jeg står helt uforstående overfor, at det gik så galt. Jeg kommer fra en verden, hvor man taler om det, hvis der opstår problemer, men her var det helt umuligt.

– Til sidst fik jeg nok, og jeg bad om at få samarbejdet ophævet. Jeg blev ikke fyret, selv om I journalister ynder at skrive det, siger Bjarne Riis.

Bjarne Riis’ eks: Sådan opdagede jeg utroskab

Før han solgte sit cykelhold til den russiske millionær, havde de to samarbejdet med Riis som holdejer og Tinkov som sponsor.

Da Tinkov købte holdet, regnede Bjarne Riis derfor med, at russeren ville bygge videre på danskerens livsværk og fortsætte med den filosofi, som han havde opbygget og kørt holdet efter.

Holdet kørt i sænk

I stedet blev holdet kørt i sænk, og efter sæsonen 2016 lukkede det.

– Olegs største fejl var at fjerne denne filosofi og gøre op med den måde, jeg kørte holdet på. Jeg tror ikke, han havde tænkt helt igennem, hvad det ville betyde at ændre holdet på den måde. Uden mig var holdet jo bare et hold som alle andre.

– Han købte netop mit hold, og det gjorde han vel, fordi han ønskede den struktur, den organisation og den filosofi, jeg havde skabt. Måske var det naivt af mig, men jeg troede, han havde en idé med at overtage holdet, siger Bjarne Riis til Ekstra Bladet.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS