Nu har Christian fået sit helt eget

Tirsdag blev kronprinsens 'elefantridderskjold' afsløret. En helt særlig detalje springer i øjnene 

Kronprins Christian har nu fået sit helt eget elefantridderskjold hængt op i Ridderkapellet i Slotskirken på Frederiksborg Slot. 

Det oplyser Kongehuset i et opslag på Instagram.

Det er en ære, der følger med Elefantordenen, som kronprinsen, da han stadig 'kun' var prins, fik tildelt af sin farmor, dronning Margrethe, i forbindelse med sin 18 års fødselsdag den 15. oktober sidste år.

Far og farmor var med

Afsløringen og ophængningen af det fandt sted tirsdag ved et privat arrangement, der ud over kronprinsen selv, også havde deltagelse af kong Frederik og dronning Margrethe.

Skjoldet er udført af den kongelige våbenmaler Ronny Skov Andersen, og særligt en ting springer i øjnene.

En god forklaring

På siden af det tituleres Christian som prins af Danmark og ikke kronprins. 

Det er der dog en god forklaring på.

"Skjoldet afspejler Kronprinsens våben og titel på det tidspunkt sidste efterår, hvor skjoldet blev færdiggjort. Det er en tradition for elefantridderskjolde, at de ikke ændres, selv om den pågældende ridder senere ændrer titel eller våben", skriver kongehuset på Instagram.

Kronprinsens elefantridderskjold, der her kan ses til højre for hans ansigt, hænger mellem hans forældres skjolde og lige over prins Joachims og prinsesse Maries i Ridderkapellet i Slotskirken på Frederiksborg Slot.

Opslaget indeholder også en lille billedserie fra højtideligheden samt en detaljeret beskrivelse af motivet på elefantridderskjoldet. 

Se opslaget her under.

 

   

Powered by Labrador CMS