Nervøs grev Henrik åbner op

Torsdag er kongefamilien - med undtagelse af dronning Margrethe - samlet til grev Henriks konfirmation

Udgivet Opdateret

Det var ikke uden en vis nervøsitet, at grev Henrik torsdag trådte ind i de voksnes rækker ved sin konfirmation i Den Danske Kirke, Frederikskirken, i den franske hovedstad, Paris.

Det fortalte konfirmanden, som er søn af prins Joachim og prinsesse Marie, da familien mødte pressen efter ceremonien.

- Jeg var lidt nervøs i starten, men ellers gik det helt fint, sagde han ifølge Billed-Bladet og tilføjede:

- Jeg synes, det gik som det skulle. Rigtig dejligt at vide, at alle kom for at se mig, og det var dejligt.

Omgivet af familie

Da han blev spurgt om, hvad han ønsker sig, svarede han ifølge Billed-Bladet:

- Jeg har bare ønsket mig at se min familie og mine venner samlet ét sted.

Grev Henrik er torsdag omgivet af sin familie - med undtagelse af farmor dronning Margrethe, som ikke deltager på grund af genoptræning efter en rygoperation.

Men kronprinsparret var til stede.

Der har torsdag været royal konfirmation i Frankrig. Grev Henrik, som er søn af prins Joachim og prinsesse Marie, er blevet konfirmeret. Fra venstre ses storebror grev Nikolai, prinsesse Marie, grev Henrik selv, søster komtesse Athena, prins Joachim og storebror grev Felix.
Der har torsdag været royal konfirmation i Frankrig. Grev Henrik, som er søn af prins Joachim og prinsesse Marie, er blevet konfirmeret. Fra venstre ses storebror grev Nikolai, prinsesse Marie, grev Henrik selv, søster komtesse Athena, prins Joachim og storebror grev Felix.

Prinsesse Marie fortalte de fremmødte journalister, at det "betyder alt" at have familien samlet.

Bryder traditioner

- Det var meget, meget rørende. Jeg var meget bevæget, og jeg er selvfølgelig meget stolt af Henrik, fortalte hun ifølge Billed-Bladet.

Højtideligheden afholdes i Frankrig, hvor grev Henrik har boet siden 2019, fordi prins Joachim blev optaget på en militæruddannelse i landet og siden fik job som forsvarsattaché på den danske ambassade i Paris.

Grev Henriks konfirmation i Paris bryder en mangeårig tradition.

Grev Henriks brødre, greverne Nikolai og Felix, er begge konfirmeret i Fredensborg Slotskirke i Nordsjælland.

Fokus på børnene

Det forgangne år har der været meget fokus på prins Joachim og prinsesse Maries børn.

Det skyldtes, at grev Henrik, hans brødre og lillesøster 1. januar fik frataget deres prinse- og prinsessetitler. En beslutning, som dronning Margrethe tog.

Det skulle give de fire søskende friere rammer til at skabe deres egne tilværelser uden at være begrænset af de særlige hensyn og forpligtelser, som et formelt tilhørsforhold til kongehuset indebærer, lød begrundelsen.

Flytter til Washington

Dronning Margrethe fastholdt beslutningen, selv om det kastede familien ud i en krise, som grev Henriks forældre italesatte offentligt.

Grev Henrik er torsdag blevet konfirmeret i den franske hovedstad, Paris. Da han efterfølgende mødte pressen, som spurgte, hvad der stod øverst på hans ønskeliste, lød svaret 'at se min familie og mine venner samlet ét sted'.
Grev Henrik er torsdag blevet konfirmeret i den franske hovedstad, Paris. Da han efterfølgende mødte pressen, som spurgte, hvad der stod øverst på hans ønskeliste, lød svaret "at se min familie og mine venner samlet ét sted".

GREV HENRIK

Henrik Carl Joachim Alain greve af Monpezat er søn af D.K.H. Prins Joachim og Prinsesse Marie.

Født

Greve Henrik blev født Prins til Danmark den 4. maj 2009 på Rigshospitalet i København og indgår i arvefølgen til tronen.

Døbt

Greve Henrik blev døbt den 26. juli 2009 i Møgeltønder Kirke.

Bopæl

Greve Henrik bor med sin familie i Paris. I løbet af sommeren 2023 flytter familien til USA.

Kilde: Kongehuset.dk

Til sommer flytter familien fra Frankrig og tværs over Atlanten til Washington. Her tiltræder prins Joachim en stilling som forsvarsindustriattaché ved den danske ambassade.

Powered by Labrador CMS