Klapper i om Fredes vikar

Kongehuset afviser at oplyse, hvem der tager over når kong Frederik er i Polen

Kongehuset afviser mandag formiddag at oplyse, hvem der tager over som regent/rigsforstander, når kong Frederik onsdag til fredag i denne uge skal på sin første officielle udlandsrejse som regent.

Nyheder.dk kontaktede mandag kongehusets kommunikationsafdeling og spurgte høfligt for at kunne fortælle danskerne, hvem der træder til ved Frederiks første fravær fra tronen.

- Det vil fremgå af kongehusets kalender, det er sådan vi altid gør, løs det fra kongehusets kommunikationsafdeling.

En indvending om, at beslutningen om en stedfortræder for kong Frederik er besluttet, blev ikke afvist af kommunikationsafdelingen, der dog fastholdt, at det alene vil blive oplyst i kalenderen, "for det er sådan vi altid gør" og ikke på forespørgsel.

Kronprins Christian?

Lovmæssigt er der mulighed for, at kronprins Christian debuterer som midlertidig regent.

I paragraf 1 står der:

Bliver det overraskelsen, kronprins Christian eller det sikre kort dronning Margrethe eller måske dronning Mary, der tager over for kong Frederik. Vi må ikke få det at vide på høflig forespørgsel.

"Er den regjerende Konge paa Grund af Sygdom eller Fraværelse forhindret fra selv at føre Regjeringen, overdrager han dens førelse til Thronfølgeren, hvis denne er myndig, tilstede og ikke ved Sygdom forhindret, og i modsat Fald indsætter han en Rigsforstander."

Så principielt kan kronprins Christian tage over som regent, hvis ikke hans skolegang regnes som en forhindring.

Alternativt kan dronning Mary eller dronning Margrethe tage over.

Men er man som borger i kongeriget Danmark interesseret i det må man ind og trykke F5 for at opdatere kongehusets kalender, indtil kommunikationsafdelingen finder det betimeligt at komme med denne oplysning. 

Powered by Labrador CMS